Vedeta acestui sezon – Jacheta Bomber

Dacă te întrebi care este articolul vestimentar central al acestui sezon îți spun că este vorba de jacheta bomber. După cum îi spune și numele bomber – bombardier, acest tip de jachetă a fost popularizat de piloții bombardierelor americane. În acest sezon se poartă foarte mult jacheta cu numele de cod MA-1 produsă pentru prima oară în anii ’50. Designul original este respectat în mare parte. Exterior olive din polistiren cu interiorul portocaliu este combinația în care a fost produsă pentru prima oară. Acum există o varietate mare de combinații de materiale și culori, iar toți producătorii de haine de la cei high-end până la brandurile high-street nu au întârziat să o introducă în colecțiile din acest sezon.

Cum să porți jacheta bomber?

Dacă jacheta bomber este piesa acestui sezon stilul elegant cu valențe sport este la mare căutare. Sacou, tricou, pantaloni de stofă deasupra gleznei și teniși sport sau jachetă bomber, cămașă elegantă, blugi și pantofi oxford sau double monk strap.
Îți recomand să combini cele două stiluri cu lejeritate. Ți-am pregătit două perspective ale acestui stil. Sunt două ținute diferite însă, la bază au aceeași idee. Îmbinarea elementelor elegante cu cele sport. Am ales o jachetă bomber de la C&A cu două fețe, perfectă pentru a exemplifica fuziunea dintre cele două situluri.
O ținută all black formată din tricou, sacou jachetă bomber și pantaloni de stofă desupra gleznei, la care am asortat pantofi cu talpă masivă (un alt element extrem de popular acest sezon), am accesorizat cu un lanț military argintiu și o borsetă extrem de versatilă. Am ales ca jacheta să fie purtată pe partea neagră.

La a doua ținută am optat pentru o cămașă lejeră, o jachetă de blugi albă, pantaloni chinos camel, pantofi sport și aceeși jachetă bomber cu partea navy la vedere. Acestă ținută este pentru cei care preferă ținutele colorate, fresh.

Concluzie

Jacheta bomber este prezentă în magazine de ani buni, dar cu siguranță primăvara aceasta ea este vedeta. Este o piesă esențială care nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Poate fi purtată la ținute elegante dar și la cele casual, astfel nu vei avea bătăi de cap privind asortarea acesteia. Poate fi o alternativă de luat în seamă la jacheta din denim.
Un lucru este sigur, această piesă inspirată din aviație, este piesa anului 2016.

Jacheta Bomber – Colecția de primăvară 2016 C&A