Rucsacul – partenerul tău oriunde și oricând

Bărbații preferă treburile simple și la obiect, iar în această categorie pică fără excepție și bagajul zilnic de mărunțișuri pe care traiul în societate ne obligă să le cărăm. În general, buzunarele bărbătești nu conțin prea multe în afara actelor și cardurilor îngrămădite în portofel, cheilor și telefonului. Există însă unele zile dintr-alea, mai complicate, în care trebuie să mai ai la tine un laptop, niște haine de schimb, vreo două cărți, un deodorant și o agendă. Ca de exemplu, atunci când te muți de la fosta iubită. Sau când emigrezi în Anglia.

Inițial, rucksakul (așa cum este denumit în germană de unde și provine) era un accesoriu dedicat excursioniștilor, în timp ce studenții purtau cărțile în mână ori într-o mapă de piele în tonuri de maro castaniu. Abia în anul 1938 brandul Gerry Outdoors a inventat rucsacul cu fermoare ce se adresa tot excursioniștilor și celor care aveau nevoie de un partener de încredere în excursiile montane. Lucrurile s-au schimbat radical în momentul în care tot Garry Outdoors a inventat „primul și cel mai modern rucsac de nylon”, în 1967. Dimensiunile reduse și materialul rezistent și ușor au făcut din acest nou ruscac un succes mondial.

Pentru aceste zile delicate masculine, savanții de renume mondial și-au stors neuronii și sinapsele ca să vină cu o paletă generoasă de soluții. Oamenii de rând le cunosc astăzi sub numele de geantă, rucsac sau ghiozdan. În varianta sa elegantă spre business, geanta de piele te face să pari văr primar cu J.R. Ewing, însă nu-i deloc practică atunci când mâinile tale trebuie să funcționeze în regim „multitasking”. De exemplu, atunci când e nevoie să porți o tavă cu băuturi fine, să deschizi o portieră și să răspunzi la un mail simultan. Aceleași neajunsuri le are și versiunea „lite” a genții, desaga de umăr. De departe, însă, pentru cei care vor să transporte cât mai mult, cât mai ergonomic și cât mai „hands free”, rucsacul este de departe campionul necontestat. Chiar dacă o să ai senzația la început că te-ai întors la școala generală.

Rucsacul poate fi și amic, și inamic. Totul depinde, în mare parte, de tine. Dacă-l încarci prea tare, ia-ți adio de la postura masculină feroce, pentru că presiunea excesivă pe coloana vertebrală o să te transforme prematur într-un boșorog cocoșat. Deci mai golește din conținut!

CUM ÎL ALEGI

Mergi la magazin să îți alegi modelul preferat, în funcție de nevoi și de gusturi. Poți alege dintr-o gamă variată de modele, culori și materiale. În funcție de încărcătura pe care vrei să o porți în spate, poți alege de la rucsacuri în care încape cel mult un laptop, până la unele în care e loc de haine și provizii pentru un weekend la mare.

Colegul meu, Edi, a ales un rucsac modest ca volum, însă în care îi intră fără probleme echipamentul pentru sală, câteva caiete și o tabletă. Eu, pe de altă parte, am ales unul mai mare, cu mai multe fermoare și mai generos în compartimente. Indiferent de ce vei alege tu, important este ca rucsacul să-și facă treaba pentru care l-ai luat, să fie comod și, nu în ultimul rând, să arate cât mai modern.

0007000500100003cover_rucsacuri

Eu am purtat: jachetă C&A, tricou Zara, pantaloni, adidași Givechy și palton Zara, pulover Primo Emporio

Eduard a purat: jachetă C&A, pulover Zara, pantaloni C&A, ghete Bershka

Rucsacurile The Pack Society sunt oferite de Zip Up.