Cum să te îmbraci la nunțile din vara asta?

La un eveniment de weekend te poți juca cu o ținută de cocktail, însă pentru o nuntă ai nevoie de un anumit dresscode care bineînțeles poate varia.

Și pentru că vei întâlni mulți cunoscuți, cu siguranță, vei dori să arăți cât mai bine. Mai ales că poți avea toate șansele de a fermeca o domnișoară de onoare. Decizia cu privire la ținuta de nuntă este destul de ușoară dacă dresscode-ul dicteză cravată neagră și cămașă albă, dar dacă nu vei merge la o nuntă atât de protocolară alternativele se înmulțesc, iar durerea de cap crește.

Nu-ți face griji! Iată câteva sfaturi ce îți vor asigura o ținută perfect adaptată tipului de nuntă și evident și dorințelor tale.

Ia aminte la invitație!

Invitația aceea nu este doar un simplu carton. Citește-o bine și vezi dacă există vreo mențiune cu privire la dresscode. În caz contrar, verifică locul unde va avea loc nunta. În aer liber sau pe plajă îți poți permite un outfit mai degajat, dar dacă ai de-a face cu un restaurant de prestigiu, hainele tale trebuie să fie pe măsură.

Nu deveni mirele nunții!

La fel cum este și cazul doamnelor și domnișoarelor invitate, de a nu eclipsa în alb frumusețea miresei, la fel și tu nu uita ca evenimentul acesta este despre cei doi. Așadar, dacă vrei să porți un print ieșit din comun, pantofi strălucitori sau culori puternice, nu o face. Și în nici un caz să nu îți dea prin minte să porți costum asemănător celui de mire. Este seara mirilor, iar tu trebuie să îi respecți. Alege piese de bun simț potrivite evenimentului și nu te da în spectacol.

Vă propun, mai jos, trei tipuri de ținute pentru o nuntă de vară.

1. Dresscode “Black Tie”

black-tie

Această ținută va fi probabil cea mai rar întâlnită la nunți. Însă nu strică să fii pregătit. Vei avea nevoie de un smoking care să fie de o calitate bună și o croială simplă, dar elegantă. Poți alege între un smoking negru sau albastru închis. Accesorizează-l cu un papion negru, un brâu și o pereche de pantofi negri de lac.  Alege niște butoni eleganți, iar ținuta ta este gata.

2. Costumul clasic

costum-clasic

Pentru majoritatea nunților poți purta un costum clasic din două sau trei piese. Este și o alegere înțeleaptă pentru că la nunta următoare îl poți purta schimbând cămașa, cravata și accesoriile, ținuta astfel devenind una nouă.

Mai întâi va trebui să decizi ce material vei alege. Pentru vara aceasta recomand inul și bumbacul sau amestecul dintre acestea. Un costum versatil poate fi gri, albastru, bej sau dacă vrei să fii mai îndrăzneț și să impresionezi, alege pasteluri. Ai grijă însă cum vei accesoriza.

3. Ținuta lejeră

costum-casual

Sigur vei fi invitat și la nunți în aer liber. Pentru acest ambient te poți îmbrăca mai lejer. Dar cât de lejer? Propunerea mea este să mergi pe piese cât mai simple. Cămașă, sacou și pantaloni. Ce cămașă? Una simplă, albă. Încearcă o combinație de in și bumbac pentru material. Vei petrece și pielea ta trebuie să respire cât mai bine. Ce sacou? Aici te poți juca puțin. Nuanțele de bleu și mov sunt la mare căutare. Poți alege chiar un sacou cu două rânduri de nasturi. Nu uita de batistă! Pentru pantaloni te sfătuiesc să alegi unii decupați jos pentru a-i asorta cu pantofi loafer.

Concluzie

Când vei merge la nuntă este important să ai în minte trei lucruri: locul desfășurării, vremea și dresscode-ul. Știu că vrei să arăți bine dar cum spuneam, nici nu vrei să eclipsezi mirele și mireasa. Dacă vei lua aminte la sfaturile de mai sus, nu poți da greș.

Suntem curioși să aflăm la ce nunți vei merge vara aceasta și cum te vei îmbrăca.