Inițial am crezut că este doar o problemă a mea și că doar eu mă confrunt cu o mare dezamăgire atunci când vine vorba de cumpărături. Dar după ce mi-am arătat supărarea în fața mai multor prieteni, am ajuns la concluzia că este o problemă generală și că, din ce în ce mai mulți oameni pleacă dezamăgiți de prin mall-uri.

Prima alternativă pe care am dezbătut-o a fost aceea a hainelor făcute pe comandă. Da, este o idee bună din multe puncte de vedere însă, dacă ai nevoie de ceva de pe azi pe mâine ideea bună se transformă într-una greu de îndeplinit. Următoarea și cea mai bună variantă a fost aceea a cumpărăturilor online. Oferta variată de site-uri, posibilitatea de a returna gratuit, de a achita după ce probezi produsul, cabine de probă digitale și alte năzdrăvănii menite să te facă să iubești shoppinul online, fac din această alternativă cea mai bună idee. Deocamdată.

Înainte să te pui pe cumpărat îți recomand să ai în vedere câteva aspecte, mai ales dacă nu vrei ca experiența ta să se transfome într-una neplăcută și să nu îți mai dorești shopping online pentru multă vreme.

  • Citește bine termenii și condițiile
  • Asigură-te că site-ul este certificat să comercializeze brand-urile prezentate pe site
  • Consultă ghidul de mărimi
  • În cazul în care poți plăti doar online, asigură-te că tranzacția este una securizată
  • Citește bine termenii și condițiile – da, am mai spus, dar puțini sunt cei care țin cont de asta și se trezesc că nu pot returna sau nu pot primii banii înapoi, ori există clauze stupide și abuzive
  • Înainte să comanzi, dă un google cu “păreri site-ul X”. Vei afla astfel părerile unor oameni ce s-au bucurat, sau nu, de serviciile site-ului respectiv.
  • În cazul în care ai primit un newsletter pe mail (de la un site la care nu ești abonat) și care promite prețuri foarte mici pentru unele produse de firmă informează-te foarte bine înainte să te arunci la tastat numărul de card.

SSENSE

Găsești o gamă variată de produse premium, de la brand-uri diverse în special de streetwear, dar și accesorii și încălțăminte clasică.

Stone Island

Dacă ești în căutare de haine sport, Stone Island este pentru tine. Site-ul este un fenomen în rândul celor care preferă stilul sport, nu doar pentru gama de produse ci și pentru produsele inovatoare.

Rag & Bone

Brandul New Yorkez, Rag & Bone este renumit pentru modelele sale unice, care îmbină croiala clasică cu o estetică edgy încă subevaluată. Practic, Rag & Bone redefinește stilul urban cu măiestrie prin siluete curate și o sensibilitate  aparte.

Matches Fashion

Dacă luxul este cuvântul ce-ți definește garderoba, atunci Matches Fashion este site-ul ideal pentru tine. Magazinul online sofisticat oferă o selecție unică ce cuprinde peste 400 de designeri internaționali, inclusiv Balenciaga, Gucci, Saint Laurent și Vetements.

Luisa Via Roma

Site-ul reprezintă un refugiu pentru moda contemporană tocmai prezentată pe cele mai importante podiumuri de modă. Dispunând de o selecție exclusivă în curs de dezvoltare și de designeri avangardiști, vei putea găsi aici ce-i mai bun din ce este mai bun în materie de modă și shopping online.

Suitsupply

După cum spune și numele (suit – costum), site-ul oferă o gamă largă și variată de costume și accesorii. Sacouri de in, bumbac sau lână, cu umeri lați sau mai largi, pantaloni cu vipușcă sau clasici, toate le găsești pe unul dintre cele mai bune site-uri când vine vorba de alegerea unui costum.

Nordstrom

Retailer de top din lumea modei de peste o sută de ani, Nordstorm continuă să-și susțină titulatura și în mediul online. Deși în online este, evident, mult mai mic, site-ul rămâne unul de referință în ceea ce privește serviciile și o gama de produse.

Harrods

Când este vorba de modă și de vânzare cu amănuntul, Harrods este unul dintre cele mai cunoscute nume din lume. Magazinul de lux este cunoscut pentru brandurile pe care le comercializează și pentru produsele cu personalitate unică.

Selfridges

În lista retailerilor care au intrat în mediul online după o lungă experiență în magazinele de stradă intră și Selfridges. Este o simbioză între clasic și modernism, lucru ce-l face un loc remarcabil pentru a face cumpărături, atât în magazin cât și online.

Saks Fifth Avenue

Saks Fifth Avenue are branduri de lux de la A la Z. De la enigmaticele produse marca Alexander McQueen până la costumele clasice Zegna, distribuitorul vă va oferi acces incredibil la toate brandurile preferate.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *