Fă cunoștință cu un nou “prototip” de bărbat: YUCCIE. O combinație ciudată între “yuppie” – tânărul educat care are un job foarte bine plătit sau are propria afacere și hipsterul care preferă un stil de viață alternativ.

Yuccie a trecut de la faza de hipster la o treaptă superioară. A renunțat la cardiganele cu printuri din desene animate și hanorace. A început să câștige bani din ideile lui și să se lase modelat de lumea afacerilor. Acum se îmbracă la costum și are nevoie de un look fresh care să atragă încrederea celorlalți. Un Yuccie crede în educație și dezvoltare personală. El nu visează toată ziua, ci vrea să își transforme visele în realitate, muncind suficient pentru asta. Creativitatea este punctul lui forte și astăzi, ideile originale, au mare valoare.

Nu toți urmează aceeași tipologie. Cunosc câțiva bărbați tineri care au început cu succes un job într-o multinațională, dar simțeau că locul lor nu este acolo. Astfel unul dintre ei a renunțat și a deschis o firmă care organizează concerte în aer liber. Altul tocmai intrase într-un barou de avocatură și acum are un atelier care produce șosete colorate și papioane.

Sau Soso (așa cum îl poreclesc prietenii) a devenit un tânăr ambițios care a început să producă bani. Dacă acum trei ani spărgea fiecare bănuț de la tata în cluburi cu muzica indie și încerca să se regăsească în arta urbană, acum a început un atelier de croitorie care produce tricouri cu mesaje urbane și printuri etnice.

Am și amici care și-au pierdut timpul încercând să găsească sensul vieții într-un stil de viață alternativ, dar acum au început să lucreze ca freelanceri. E clar că toți sunt tineri, vor să facă bani și dețin o doză mare de curaj și creativitate.

De ce să nu profite de pe urma lor? Un Yuccie știe că în lumea businessului există unele rigori, dar nu vrea să își piardă și ultimul gram de originalitate, totuși trebuie să reununțe la unele lucruri sau comportamente.

Știu, chiar și mie începuse să îmi placă trendul ăsta cu tăietorii de lemne. Era mai simplu să ies din casă nearanjat pentru că eram la modă.

Ceea ce era simbolul masculinității și al nivelului de “cool” pierde din teren. Îmi dau seama că abia acum voi vedea cine poartă barbă pentru că îi place cu adevărat sau doar pentru că a vrut să fie în tendințe. Metrosexual, lumbersexual, hipster sau yuccie, toate sunt niște etichete. Fii original și crează-ți propria identitate. Cine știe… poate într-o zi vei stabili chiar tu trendul.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.