Știi să te îmbraci de cocktail?

Dapper_Cocktail

În modă regulile sunt făcute ca să fie încălcate din când în când. Se acceptă. În felul acesta se exprimă frumos personalitatea și se dezvoltă strălucitor stilul. Ținuta cocktail este cel mai ușor de abordat dress code de către un bărbat. Dar hai să ne întorcem puțin în timp. Ținuta de cocktail a apărut în perioada interbelică, pentru evenimentele dintre prânz și seara unde nimeni nu se putea prezenta în hainele purtate ziua. Așadar, era nevoie de o ținută între cea casual de peste zi și cea oficială, pentru un dineu important. Un fel de ținută relaxată pentru a putea apărea la o astfel de întâlnire.

În prezent, ținuta cocktail este asociată cu petreceri sofisticate, nunți și evenimente cu ștaif. În mare parte, cu evenimente la care ai nevoie de mai mult decât banalul sacou de peste zi și, atenție, mai puțin decât un frac și obligatoriul papion negru.

Frumusețea acestei ținute stă în faptul că nu este restrictivă, ba chiar lasă loc de interpretări și abordări în funcție de personalitatea fiecăruia.

Iată ce alegeri aș face eu în locul vostru:

SacoulLăsați deoparte obișnuitele culori gri, negru și bleumarin și mergeți pe un strop de culoare: vernil, kaki, burgundy. Mergeți cu aventura mai departe la costume în dungi și carouri, însă atenție, asortate la o cămașă din bumbac într-o singură culoare (eu prefer alb că este mai sigur!), sau tonuri pale. Este permisă și cămașa în dungi fine… dar trebuie să fii deja as în ale stilului ca să o nimerești pe cea care trebuie. Puteți chiar să combinați pantalonii și sacoul de la costume diferite. Dar rețineți, NICIODATĂ jeanșii la această ținută.


PantofiiMergem mai departe și ajungem la accesorii. Pantofii. De preferat negrii sau maro cu șireturi. Merg și cei cu cataramă însă atenție la formă. E mai complicat, așadar nu vă aruncați să alegeți dacă nu știți.


CravataCravata. Deși nu este obligatorie, poate să fie cea care să aducă o pată de culoare ținutei sau să “facă“ tot outfitul. Dacă ați ales un costum mai cuminte, alegeți o cravată colorată, cu dungi sau chiar buline. Dacă ați ales un costum mai colorat sau cu imprimeuri, cravata trebuie să fie OBLIGATORIU simplă. Mai puteți opta uneori și pentru batistă (musai din mătase!).

Butoni. Dacă vă plac. Sunt la modă și dau foarte bine.


CureaCurea. Să fie din piele, cu cataramă simplă. Dar nu cea pe care o porți zi de zi. Fără logo-uri sau inscripții. Și vă rog să nu vă atârnați de ea: telefoane, borsete sau lanțuri.


Pentru că este un dress code extrem de versatil, schimbările pot apărea în funcție de momentul la care are loc evenimentul. De exemplu, pentru petrecerile de vară, purtați culori deschise, chiar și la costum. Pe tonurile închise mergeți în sezonul rece. Iar dacă evenimentul este în timpul zilei, puteți să uitați liniștiți de cravată.

Indiferent ce purtați, alegeți materiale de calitate și imprimeuri fine, care dau stil și eleganță unei ținute.

Hai că nu este atât de greu!