SITE-URI CARE O SĂ ÎȚI SCHIMBE VIAȚA – #ÎNVAȚĂCUMINE EP1

Atunci când stai prea mult pe internet, mai ales pe site-urile arhicunoscute și accesate, mai exact Facebook, Instagram, TikTok și eventual și YouTube, e greu să mai fii creativ. Creierul are nevoie să se aerisească de unul singur, nu agresat de ritmul hiperactiv de pe toate aceste platforme de social media. Așa am făcut și eu înainte să îmi prăjesc de tot și ultimul neuron, și într-o seară am ajuns pe forumuri ca Reddit și 4chan. Dacă ești pe internet de mai bine de 10 ani atunci știi despre ce vorbesc.

Din discuție în discuție am ajuns la niște site-uri, care în primul rând că nu au mai deloc reclame, au fost create din pasiune, de distracție sau pur și simplu în scopul de a ajuta oamenii. În plus, o parte dintre ele vin de la o idee mai mult decât ciudată, cum este de exemplu site-ul cu ajutorul căruia cauți morminte din toată lumea, doar după numele de familie eventual, și afli că ai rude și prin Polonia și Cehia. Ori poate vrei să asculți un post de radio din Bahamas, ori aleator câte unul pe oră din toată lumea. Există și așa ceva, un glob pământesc care îți oferă în funcție de poziția pe el, în timp real, un post de radio din orice țară ți-ai putea imagina. Sau chiar câteva zeci de mii dacă vorbim de Statele Unite.

Am făcut așadar o listă scurtă a celor mai interesante 70 de site-uri pe care le-am găsit, dar ca să nu îți ocup mai mult de douăzeci de minute din viață, clipul de mai jos le conține doar pe primele 10. Sau 15.