Sfârșitul EA Sports – FIFA

Una dintre cele mai longevive relații din lumea jocurilor, cunoscută de milioane de oameni de pe glob a luat sfârșit. Și aici nu vorbesc despre Kanye West și Kim Kardashian, deși și ei se joacă, vorbesc despre parteneriatul dintre EA Sports și FIFA.
Parteneriatul de aproape 30 de ani nici nu a mai contat în momentul în care banii au ajuns să fie mai importanți decât tot ceea ce au clădit ei până în prezent și așa au ajuns să dea cu piciorul unei istorii lungi și frumoase, în care au clădit una dintre cele mai mari comunități. E adevărat că jocul avea bug-uri și că era enervant uneori, dar asta nu i-a făcut pe oameni să nu se mai joace și să nu mai cumpere an de an cel mai nou FIFA.
De pe urma acestui joc nu au avut de câștigat doar cei doi coloși, sute sau chiar mii de youtuberi s-au îmbogățit jucând FIFA. Cel mai bun exemplu de youtuber care a crescut enorm cu deschiderea de pachete în FIFA Ultimate Team este KSI.
Pentru mine va fi o schimbare foarte ciudată. Primul meu FIFA pe care l-am jucat a fost 2007, iar de atunci nu am ratat niciun an. Mă voi simți puțin ciudat de acum încolo, cam la fel cum m-am simțit când dintr-o dată Juventus a fost denumită Piemonte Calcio. Îmi aduc aminte când râdeam de PES pentru denumirile echipelor și ale jucătorilor, dar acum văd că roata se întoarce.
Ca să vă faceți o idee despre ce bani vorbim, în decursul a 20 de ani, jocurile din franciza FIFA au generat venituri de peste 20 de miliarde de dolari.
Un nou joc, creat de FIFA în colaborare cu alți producători de jocuri, va fi lansat în 2024 și va avea același nume cu care suntem obișnuiți de atâta amar de vreme. Cred că am zis de prea multe ori FIFA în acest videoclip, dar mi se pare ciudat să mă refer la ei ca la o oricare altă organizație.
Dacă vrei să vezi întreg materialul, ai mai jos un link.