Router Wi-Fi 6 la 200 LEI! Mercusys AX1800 – Cavaleria.ro

Router la 200 de lei? Acum ceva timp aș fi spus să nu îți bați capul, mai bine îl păstrezi pe cel primit de la provider-ul de internet. Dacă vrei ceva bun trebuie să urci prețul la 400-500 ca să simți măcar diferența. Acum cinci ani la 200 de lei nici măcar nu aveai porturi Gigabit, de unde WiFi Dual Band și alte minunății.

Lucrurile s-au schimbat între timp, în bine, și la 200 de lei poți pune mâna pe un Mercusys AX1800 cu WiFi6. Da, ai citit bine, cel mai nou și mai rapid standard de transfer e disponibil pe un router accesibil. Pe lângă câteva porturi de Gigabit, atât pentru internet cât și pentru rețeaua internă, și chiar și un softwre destul de capabil de niște limitări pentru copii sau chiar o monitorizare de bază a traficului. Nu facem des review-uri de routere însă am vrut neapărat să vedem ce știe acest model. Am conectat la el nu mai puțin de 20 de dispozitive ce rulează video la rezoluție cel puțin FullHD și ne-am plimbat cu testele de viteză la fiecare etaj din studio.

Surpriza a fost când la parter, cu două plafoane din beton armat între mine și router, încă aveam semnal pentru streaming de video, ca să nu mai vorbesc de mailuri sau ceva browsing. M-a surprins din toate punctele de vedere, atât la numărul de dispozitive conectate simultan cât și la transferul obținut în timp ce acestea consumau din banda de internet și puterea de procesare.

Nu va câștiga nici un concurs de frumusețe, însă nu îți cumperi în general un router pentru cât de arător este. Singurul sfat este să nu îl ștergi prea des de praf ca să nu se zgârie, și ține antenele ridicate și depărtate de perete dacă vrei cea mai bună acoperire de semnal.