Video | Prețul fericirii – Bursa de fericire

În episodul de astăzi abordăm o temă specială. Una pe care o am în plan de ceva vreme, însă acum cred că este momentul cel mai bun. Cu toții știm că fericirea nu poate fi măsurată, negociată ori cumpărată. Fără nici o discuție! Însă, oricât de mult ne-am dori să credem că nu banii aduc fericirea, sunt momente în care reprezintă singura salvare. Momente în care niște hârtii, niște cifre cărora noi le dăm valorea sunt singura șansă la sănătate și integritate. Cât de frustrant poate să fie să te simți neputincios, știind că lipsa lor se traduce automat în… lipsa fericirii? Sigur că, atunci când stăm cu fața în pernă și moțăim împăcați cu soarta nu ne punem astfel de întrebări. Când aceste probleme nu sunt ale noastre, când nu ne confruntăm cu niciun fel de neajunsuri.

Unii dintre cei care simt asta pe propria piele sunt părinții copiilor bolnavi de cancer din România. Pentru ei, universul făcut fărâmițe odată cu primirea veștii, se tulbură și mai tare odată ce încep lupta cu boala. Pe lângă durerea și neputința simțită la aflarea cumplitului diagnostic, mai trebuie să dea piept și cu prostia, indolența, nesimțirea, nepăsarea autorităților.  

România nu are, în acest moment, niciun centru pentru micuții luptători. Iar șansele lor de recupare, în raport cu copiii din Vest…sunt de două ori mai scăzute, în absența serviciilor medicale adecvate. Din fericire, există și în țara noastră oameni cărora le pasă, care se implică și care prin puterea și voința lor schimbă percepții și fac lucruri. Unele mari, imense. Poate de neimaginat pentru unii dintre noi. Datorită acțiunilor asociației Dăruiește Viață, România va avea singurul spital de Oncologie Pediatrică din România. Bursa de fericire se numește platforma online prin care se strâng fonduri, încă din 2015. Inițial, planul prevedea o clinică cu trei etaje, circa 8.000 și trebuia să coste 10 milioane de euro. Doar construcția clădirii! Însă, datorită implicării și mobilizării societății proiectul aproape s-a dublat! Astfel, vom avea o clădire de 12.000 de metri pătrați cu toate facilitățile. Însă, este nevoie mare de implicare în continuare. Ce poți face tu? Cu un simplu SMS la 8864 cu mesajul “SPITAL” poți contribui cu 2 sau 4 euro pe lună. Iar dacă ți se pare puțin, trebuie să știi că doar din SMS-uri se strânseseră până în iulie 2018 nu mai puțin de 2 milioane de euro. Deci se poate!

Te invit să urmărești clipul de mai jos pentru mai multe detalii și să faci un cadou micuților care au mare nevoie de ajutor!