În ideea că tot mai mulți tineri visează să-și continue studiile în afara țării, m-am gândit să-ți prezint ce costuri implică. Așadar, vorbim despre cât costă să fii student… în Canada. Și nu întâmplător am ales această frumoasă și interesantă țară. Pe lângă faptul că este a treia țară cu cei mai fericiți oameni din lume, este și una extrem de prietenoasă cu populația, dar și cu studenții. Fie că vorbim de canadieni sau de cei veniți de prin alte colțuri ale planetei. Pentru partea a doua m-am gândit să abordăm un subiect plăcut nouă, românilor. Unul care este nelipsit de pe mesele noastre și pe care dacă ai uitat să-l cumperi, nici nu mai contează că tu în meniu ai icre, fructe de mare, purcel umplut sau cine știe ce altă delicatesă. Este vorba despre pâine, mai exact celebra pâine… la un leu.

Un motiv în plus pentru care am ales să vă vorbesc despre Canada este acela că de mai bine de un an adică de la 1 decembrie 2017, toți cetățenii români pot călători în Canada fără să aibă nevoie de viză. Mai exact, în cazul în care vrei să vizitezi Canada vei avea nevoie doar de actele de identitate și de un certificat electronic de călătorie. Unul pe care îl completezi online și pe care nu-l depui la ghișeul numărul 4, cum se întâmplă prin alte părți cunoscute nouă. Îți spun doar atât. Dacă mergi să studiezi în țara celor 1000 de lacuri trebuie să ai minimum 10.000 de dolari canadieni la tine. Ca nu cumva să păcălești foamea cu somn.

Îi lăsăm pe canadieni cu treburile lor și revenim la masă. Unde ne place nouă cel mai mult. Și cum pentru majoritatea românilor nu există masă fără ciorbă și pâine, m-am gândit să vorbim despre al doilea subiect. M-am interesat, am întrebat, am calculat și am aflat. Dacă vrei și tu să știi cât costă să fie produsă o franzelă la un leu, urmărește clipul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

 1. 1

  Salut,
  As dori să-mi spui concret de unde ai aflat ca studiile universitare din Romania sau EU, nu sunt echivalate in Canada.
  Mulțumesc.

 2. 2

  Motivul pentru care întrebarea mea nu a fost aprobata, nu il inteleg. Este necesar sa menționați de unde aveți această informație pe acest subiect, unul destul de sensibil. Înainte de a spune că studiile nu se echivalează in Canada, am rugămintea să faceți toate investigațiile necesare.

  http://www.economica.net/mobile/canada-va-recunoaste-studiile-specialistilor-romani-odata-cu-noul-acord-economic-si-comercial-ceta_135818.html

  E de ajuns să cauți pe Google si vei primi această declarație, din mai multe surse. Deasemenea CETA poate fi consultată in mod gratuit pentru a afla mai multe informații.
  O zi bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.