Video – Prețul Corect | Cât costă să te muți în Australia

Australia. Canguri, nu șnițele, da? A șasea cea mai mare țară-stat din lume găzduiește și cea mai mare comunitate de străini. Un sfert din populație vine de pe tot globul, dovadă că pe continent se vorbesc nu mai puțin de două sute de limbi, deși sunt până în 25 de milioane de locuitori. Nu vei avea așadar o problemă de integrare doar dacă nu te sperie sutele de specii de reptile, gândaci și alte vietăți letale de la ei și că te-ai săturat până peste cap de ale noastre.

Tot gândaci, vietăți, reptile sunt și cei care ne fac traiul greu în general. Ai decis, așadar, să te muți un pic mai la sud-est de Medgidia, în Australia, hai să vedem ce implică asta.

Cât te costă?

Depinde cum vrei să abordezi situația. Te stabilești definitiv din prima sau îți iei o perioadă de acomodare? Contează foarte mult pentru că schimbă datele problemei. Chiriile sunt acceptabile, însă prețul pe metru pătrat este de până la cinci ori mai mare decât în București. Este imporant să-ți faci bine calculele. În plus, ai nevoie de viză. Indiferent de tipul de paşaport fie el diplomatic, de serviciu sau simplu, dar şi de scopul călătoriei, ai nevoie de viză pentru a putea intra în Australia.

De obicei vizele turistice se acordă cu un drept de ședere de la trei până la șase luni, într-un interval de un an de la data eliberării. Însă, perioada de valabilitate a vizelor pentru vizitarea familiei este, în general, de pană la 3 luni, doar în anumite condiţii acestea pot fi acordate şi pentru perioade de până la un an. Pe de altă parte, dacă ai în plan să te stabilești în țara cangurilor vei avea nevoie de permis de ședere.

Acesta poate fi temporar cu valabilitate de maximum 4 ani sau cu drept de şedere nelimitat. Pentru mai multe informații te poți adresa Ministerului Afecerilor Externe, ori direct la Ambasada Australiei în România.

De ce să te muți în Asutralia?

N-am un motiv anume, dar nici unul pentru care să nu iei în calcul întâlnirea cu sutele de lighioane de acolo nu găsesc. Unde mai pui că, este mult diferită de ce cunoaștem noi europenii, chiar mai diferită decât Statele Unite ori China. Mai ales că, despre cele două din urmă știm mai mult din filmele de la Hollywood care ne inundă cu stilul de viață american, dar și din imixtiunea culturilor. În fine, dacă ai în plan o astfel de schimbare, iată ce costuri implică.