Laptopul tău e FIERBINTE? Face GĂLĂGIE? Am soluția PERFECTĂ!

Ți s-a întâmplat cu siguranță ca laptop-ul tău să facă ca un avion. Ai impresia că mai are puțin și decolează de pe masă dacă nu îl ții bine cu ambele mâini. E gălăgios, și mai e și fierbinte pe deasupra, fiind incomod de folosit mai ales vara. Iarna mai înțeleg, ține de cald la mâini și la picioare însă nu e deloc sănătos pentru el și nu cred că vrei să îl schimbi prea curând. Nu de alta, dar ai investit bani grei în ultimul model când l-ai cumpărat.

Problema este ca la fiecare dispozitiv electronic cu ventilatoare, praful. Praful intră peste tot, mai ales în sistemul de răcire atât de subțire al unui laptop, și blochează circulați aerului. Se astupă găurile de evacuare și aerul fierbinte rămâne în laptop, îl încălzește și mai tare. De aceea de cele mai multe ori, un laptop de 1-2 ajunge să funcționeze mai prost decât atunci când l-ai cumpărat. Sistemul de protecție termic al laptop-ului coboară frecvența procesorului și a plăcii grafice pentru a nu ajunge la temperaturi extreme.

Totul din cauza unei pelicule subțiri de praf care blochează ieșirea aerului, și pe care te voi învăța cum să o cureți. Ai nevoie desigur de șurubelnița cu cap corect pentru deschiderea laptop-ului, și eventual un tutorial pentru modelul tău, de pe YouTube. Și răbdare, multă răbdare mai ales pentru cei care nu au mai lucrat cu așa ceva.