Iubim automobilele cu o pasiune aparte. Mai întâi mașina și apoi orice altceva. Ne alegem devreme mărcile preferate și colecționăm amintiri cu ziua și locul când am văzut modelul care ne-a fascinat. Cei mai mulți ne-am luat primele slujbe tocmai ca să ne permitem mașina potrivită. Potrivită pentru cucerit fata visurilor noastre, evident.

Automobilul nu este așadar nici pe departe o unealtă. Dacă ar fi să ni le cumpărăm după reguli de bun simț am fi toți șoferi de Logan până când ar cădea tabla de pe el. Așa că hai să fim sinceri cu noi înșine. Alegerea mașinii este o decizie emoțională cu motor diesel. O porție de friptură cu garnitură de cartofi și salată ca să fie și ceva sănătos acolo pe masă.

Automobilele de azi sunt însă ca femeile din viețile noastre. Seamănă izbitor între ele. Au același inventar de părți componente doar că diferă calitatea, culoarea și emoția pe care ne-o livrează. Nu e drept față de femei să le compari cu mașinile. Așadar sper că dânsele nu citesc acest articol ca să nu afle cât de obsedați suntem de motoare, cai, secunde până la sută, piele și leduri.

Tocmai această fascinație ne ține captivi în senzația că nu mai avem ce să ne dorim în afară de… și mai multă putere cu un consum mai mic. Toate mașinile noi vor avea tot patru roți, un volan, faruri, un motor care arde carburant și nu vor mai face pană decât dacă uiți să alimentezi ori ignori cu nesimțire intervalul de revizie.

De aceea cred eu că suntem iar în 1930. Henry Ford ar fi declarat atunci că, până la automobil, oamenii care se grăbeau nu își doreau altceva decât cai mai rapizi. Mașinile de pe strada ta sunt caii generației noastre sau chiar mai rău. ”Căruțele” noastre stau încolonate pe drumuri prea înguste și nu mai sunt deloc eficiente în orașe. Prin urmare îmi este ușor să prevăd că ne trebuie o nouă revoluție. Tehnologia și nevoia le vor aduce mai repede decât le-a trebuit bunicilor noștri să treacă de la opinci la pantofi.

Despre automobilul viitorului am vorbit cu un designer de talie mondială. Tommy Forsgren este responsabil pentru identitatea exterioară a noii generații BMW X6. Acesta este însă doar un mic indiciu despre ce este capabilă imaginația unui om care ne-ar putea oferi în timpul vieților noastre un ”ascensor urban”. Așa a ajuns să îl denumească într-un interviu exclusiv realizat recent în București. Vă încurajez să ne însoțiți în acest experiment și să vă provocați imaginația alături de un designer de talie mondială.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

9 Comments

 1. 1

  Buna seara. Puteti sa imi spuneti si mie va rog frumos cum se numeste melodia care este in aceasta inregistrare? Multumesc.

 2. 5

  Felicitări. Mi-a făcut o mare plăcere să vizionez interviul. Cu adevărat interesat. Va felicit, faceți lucruri minunate la cavalerie.

 3. 6

  Multumim ca ai facut acest interviu cu aceasta personalitate,o persoana ca aceasta ne deschide ochi spre noile generati de masini si mai ales celor care sunt fani marci BMW si nu numai,toata indrustria turismelor,ei deseneaza masinile Tot respectu pentru el .
  George asteptam sa mai faci inregistrari si cu alti BIGMAN

 4. 7

  Foarte tare articolul,merita vizionat.Daca ai poti face asa ceva e bine venit catre noi.Motivatie totala.

 5. 8

  TOMMY FORSGREN mi se pare că este un conservator ce nu acceptă prea ușor revelația, desigur este impusă de tehnica mașinii dar ar putea să se facă mai mult…Bravo George l-ai șocat cu ideile tale, care mă frământau și pe mine….Bun articol, bun video

 6. 9

  Foarte util acest articol, mai ales pentru pasionatii de automobile. Puteti sa imi spuneti, va rog, numele melodiei de la minutul 2:38 ? Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *