Vlad Voiculescu, un alt fel de politician

Vlad este singurul politician căruia îți vine să îi spui pe numele mic. Vlad este un alt fel de activist, un alt fel de politician, un alt fel de om. Nu știu câți alți politicieni ar fi avut (nu curajul) curiozitatea de a înțelege care e treaba cu un eveniment despre internet, digital, comunicare. L-am prins din mers pe culoarul ICEE Fest 2018 și l-am pus pe scaunul din studioul nostru LIVE. Și nu a avut nicio emoție să spună DA, să vină și să își asume că de acum este adversarul numărul unu pentru primarul Gabriela Firea. Nu cunosc un alt politician care să lucreze în acest stil. Deschis și proaspăt.

Sunt jurnalist de suficient timp încât să mă las mai greu păcălit. Dacă Vlad Voiculescu are vreo strategie criminală de a distruge țara cu mișcarea România Împreună, dacă se ascunde pentru asta în spatele unor proiecte pentru bolnavi de cancer și familiile lor, în spatele mișcării #rezist, trebuie să fie sigur un sociopat. Care ar fi alternativa? Să credem că mai există oameni sinceri care au alte interese decât următorul mandat cu tun la pachet?

Mai credem noi în posibilitatea ca un lider incoruptibil să ne adune la un loc pentru a face schimbarea? Și nu mă refer la un protest lejer cum au fost cele din Piața Victoriei unde nu reușim să adunăm nici cât de un blocaj la stația de metrou de dedesubt într-o zi de navetă. Mă refer la revolte cu un milion de oameni pe străzi care obțin alegeri anticipate într-o săptămână de proteste fără oprire, 24×7. Sincer, nu cunosc vreunul și nici Vlad nu se califică pentru asta. Dar măcar încearcă. Iar nouă, românilor ne place de minune să ne scoată cineva castanele din foc.

Sunt trei milioane de suflete în București într-o zi de muncă. 1 maxim 3% au ieșit la proteste dacă aduni și diaspora venită cu lowcost-ul din pribegie pentru un protest de-o seară. Eu am prins și protestele de la Atena din 2010 și vă pot spune că suntem începători. Mai aruncați un ochi pe la polonezi pentru inspirație că și acolo e groasă cu justiția.

Mai suportați? Mi-e rușine să întreb câți dintre cei care urlă acum pe facebook împotriva puterii au fost la vot. E de căcat să vii acum să plângi de milă țărișoarei când tu erai puțin “ocupat” în ziua votului. Cum a ajuns PSD-ul la putere dacă nimeni nu recunoaște că i-a votat? Tu când ai stat de vorbă cu părinții tăi? Cu vecinii în vârstă rămași plocon partidului? Stai liniștit, primarul vorbește exact pe limba lor cu ulei, făină și o serbare câmpenească de doi lei care valorează pentru săraci cât un revelion.

Hai, curaj, ridică piatra mai jos la comentarii! Spune-ne cum protestezi tu.