Vlad este singurul politician căruia îți vine să îi spui pe numele mic. Vlad este un alt fel de activist, un alt fel de politician, un alt fel de om. Nu știu câți alți politicieni ar fi avut (nu curajul) curiozitatea de a înțelege care e treaba cu un eveniment despre internet, digital, comunicare. L-am prins din mers pe culoarul ICEE Fest 2018 și l-am pus pe scaunul din studioul nostru LIVE. Și nu a avut nicio emoție să spună DA, să vină și să își asume că de acum este adversarul numărul unu pentru primarul Gabriela Firea. Nu cunosc un alt politician care să lucreze în acest stil. Deschis și proaspăt.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Sunt jurnalist de suficient timp încât să mă las mai greu păcălit. Dacă Vlad Voiculescu are vreo strategie criminală de a distruge țara cu mișcarea România Împreună, dacă se ascunde pentru asta în spatele unor proiecte pentru bolnavi de cancer și familiile lor, în spatele mișcării #rezist, trebuie să fie sigur un sociopat. Care ar fi alternativa? Să credem că mai există oameni sinceri care au alte interese decât următorul mandat cu tun la pachet?

Mai credem noi în posibilitatea ca un lider incoruptibil să ne adune la un loc pentru a face schimbarea? Și nu mă refer la un protest lejer cum au fost cele din Piața Victoriei unde nu reușim să adunăm nici cât de un blocaj la stația de metrou de dedesubt într-o zi de navetă. Mă refer la revolte cu un milion de oameni pe străzi care obțin alegeri anticipate într-o săptămână de proteste fără oprire, 24×7. Sincer, nu cunosc vreunul și nici Vlad nu se califică pentru asta. Dar măcar încearcă. Iar nouă, românilor ne place de minune să ne scoată cineva castanele din foc.

Sunt trei milioane de suflete în București într-o zi de muncă. 1 maxim 3% au ieșit la proteste dacă aduni și diaspora venită cu lowcost-ul din pribegie pentru un protest de-o seară. Eu am prins și protestele de la Atena din 2010 și vă pot spune că suntem începători. Mai aruncați un ochi pe la polonezi pentru inspirație că și acolo e groasă cu justiția.

Mai suportați? Mi-e rușine să întreb câți dintre cei care urlă acum pe facebook împotriva puterii au fost la vot. E de căcat să vii acum să plângi de milă țărișoarei când tu erai puțin “ocupat” în ziua votului. Cum a ajuns PSD-ul la putere dacă nimeni nu recunoaște că i-a votat? Tu când ai stat de vorbă cu părinții tăi? Cu vecinii în vârstă rămași plocon partidului? Stai liniștit, primarul vorbește exact pe limba lor cu ulei, făină și o serbare câmpenească de doi lei care valorează pentru săraci cât un revelion.

Hai, curaj, ridică piatra mai jos la comentarii! Spune-ne cum protestezi tu.

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1

  Incerc sa gasesc o piatra potrivita; nici prea mare, sa nu doara dar nici prea mica pentru a nu putea fi aruncata la tinta.
  De doua zile de cand a ajuns si la mine mesaju cu milionu de contacte, am trimis doua comentarii atasate formularului pus la dispozitie. Nu vreau atentie speciala, sau mesaje de raspuns cu dedicatie pentru mine in mod deosebit. Dar un mesaj general de raspuns celor care am trimis datele de contact mi se pare a fi un minim respect fata de cei care au raspuns pozitiv actiunii. Sau acuma dupa acest articol este clar, evident ca mesajul si mobilizarea era si este adresata doar bucurestenilor in vederea candidaturii Domnului Voiculesxu la functia de Primar General. OK, nu sunt bucurestean, nu ar fi fost normal sa mi se spuna ca din motive obiective nu fac parte din grupu tinta? Intreb pentru un prieten.

  • 2

   De multe ori este foarte greu să răspunzi personal tuturor mesajelor, mai ales atunci când te concentrezi să faci lucruri și nu să interacționezi doar cu oamenii. Din ce am văzut, citit, și intuit eu personal de la el, Vlad Voiculescu este un om care își dorește să facă foarte multe lucruri pentru toți cei din jurul său, nu doar din București, și din nou nu îi justific lipsa unui răspuns, ci doar înțeleg că momentan este singura variantă bună pentru un primar. Nici eu nu sunt bucureștean, apropo. milionul de contacte este pentru toată țara, nu doar pentru București.

 2. 3

  S-avem iertare dar o prostie mai mare rar mi-am fost dat sa aud . In conditiile in care alegerile pentru primarie se desfasoara intr-un singur tur , ajunge ca Firea sa aiba cu 1% mai mult decit oricare dintre candidatii opozitiei ca sa cistige alegerile . Si poate avea usor acel 1% in plus daca acei candidati ai opozitiei sunt multi in loc sa fie UNUL . Nu trebuie sa fii un mare geniu politic ca sa intelegi ca pentru a o bate pe Firea opozitia trebuie sa aiba un singur candidat . Toti VELEITARII care-si umfla muschii si vor sa candideze separat din partea opozitiei – si aici l-am putea adauga si pe dl Ciprian Ciucu , in afara de dl Voiculescu care pare chiar un veleitar ETALON – nu fac decit sa-i maximizeze sansele lui Firea . Aici trebuie aplicat principiul : n-ai notorietate , nu te baga sa-ti depui candidatura . Si notorietate mare are Nicusor Dan , fiindca a mai candidat , fiindca a fondat USB-ul iar ulterior a fondat USR-ul . Iar in probleme de primarie a atins o competenta de neegalat de cind s-a tot luptat cu rechinii imobiliari impiedicindu-i sa-si faca mendrele . In concluzie , opozitia daca vrea s-o bata pe Firea in alegerile pentru primarie trebuie sa lase deoparte orgolii , veleitati si naivitati si sa se prezinte cu un singur candidat . Cei ce refuza aceasta abordare dovedesc CECITATE politica daca nu cumva predispozitie frapanta pentru BLAT . Mai trebuie sa amintim cazul de manual al lui Catalin Predoiu de la PNL , care la alegerile din 2016 a refuzat sa se retraga din competitie si sa-l lase singur pe Nicusor Dan sa se lupte cu Firea ? Consecinta se cunoaste : Nicusor Dan l-a zdrobit pe Catalin Predoiu la voturi iar Firea i-a zdrobit pe amindoi . Vrea dl Voiculescu sa devina un al doilea Catalin Predoiu ?

 3. 4

  Am facut anterior un comentariu in care am dat dovada de multa naivitate . Credeam ca se va publica . Acuma ca m-am lamurit ce hram poarta acest site promit sa nu mai RECIDIVEZ .

  • 5

   Și la fel ca orice alt comentariu, este publicat după ce îl citim. Asta ca să îți putem și răspunde la el. Nu mai trage concluzii atât de repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.