Ce este în primul rând EnelX? Pe scurt, o divizie nouă de business în cadrul Enel, care a luat naștere ca să creeze un ecosistem energetic între business-uri, orașe, case și mobilitate. Scopul principal al lui EnelX este acela de a aduce utilizatorul de energie în cadrul unui ecosistem, nu de a transporta și vinde doar energie electrică.

În mod normal, oamenii consumă electricitate, primesc factura o dată pe lună și uneori lumina se stinge. Cam asta a fost relația dintre furnizorul de electricitate și utilizatorul final în ultimii 100 de ani.

Și Enel X este de fapt parte dintr-o transfomare de energie care permite mai multă regenerabilitate, auto-sustenabilitate, mai multe cuvinte în vogă.

Kimberly Littlefield este Marketing Managerul diviziei EnelX în Europa, Middle East și Africa. Are așadar o mulțime de țări de gestionat și ne-a vorbit în cadrul interviului de la IceeFest despre modeul de business și mai ales cel de inovație a lui EnelX. Știu, sună pompos, însă crede-mă, acest model de business ne privește pe toți, și chiar și noi, prosumatorii putem câștiga ceva din asta.

Kimberly nu a venit să facă promisiuni, însă știe concret ce se întâmplă în România la nivel de legislație și cât de greu este să modificăm niște reguli atât de învechite care ne fac mai mult rău decât bine. Unii au reușit mai repede să devină prosumatori, nemții de exemplu unde asta se întâmplă de mai bine de 8 ani. Ah, stai, nu sunt la mine pe blog. un prosumator este cel care poate genera energie electrică prin fotovoltaice, și poate vinde surplusul către rețeaua publică. Aceasta este o explicație pe scurt, dacă vrei una mai pe lung, te invit să vezi materialele de la mine de pe blog.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    fara pic de suparare ea vorbea un lucru iar tu transpuneai in alceva …. oricum te admir pentru ce incerci sa faci o zi placuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.