Trei greșeli pe care le comiţi când îți aranjezi părul

Într-un material anterior ți-am povestit despre importanța adaptării frizurii la forma feței, dar și despre greșelile pe care le faci de ajungi să nu mai ai de ce să te tragi la nervi. Tunsoarea îl face pe om cu mult înaintea hainelor, dar mulţi tipi îşi pun problema părului abia atunci când încep să-l piardă, iar asta e cea mai mare problemă. În plus, nu puține sunt cazurile când bărbații pleacă foarte mulțumiți de la frizer, dar când ajung acasă în fața oglinzii, frizura nu le mai stă neam. Și așa încep să boscorodească și să înjure printre dinți stilistul care le-a tras o tunsoare imposibil de replicat în afara laboratorului. Însă, de cele mai multe ori, novicele nu ia în calcul faptul că o mică greșeală este suficientă pentru a ruina întreaga frizură. Ca să te scap de acest calvar, îți înșir acum cele mai comune greșeli pe care le fac bărbații atunci când vine vorba de aranjarea părului.

Să o luăm pe rând. Prima greșeală pe care poți să o faci este legată de spălatul părului. Dacă îl speli prea des, firul de păr se va subția în timp și vei începe ușor-ușor să-l pierzi. În plus, dacă folosești produsele nepotrivite, dintr-un păr sănătos și cu o textură bună, poți ajunge să ai un păr tern, fără pic de volum și care să nu se mai așeze.

Hai să-ți explic ce produse trebuie să folosești în funcție de firul de păr.

Părul fin

De departe cei mai ghinionişti și mai predispuși la calviție sunt bărbații care au părul fin. Acesta necesită o atenție sporită, produse cosmetice mai blânde și numai potrivite pentru caracteristicile specifice ale firului cel firav. În plus, persoanele cu păr fin trebuie neapărat să-și usuce părul înainte și să nu aplice produse de styling pe părul ud. În caz contrar, părul nu va avea volum, iar umiditatea va strânge firul de păr, ceea ce va rezulta într-o frizură şi mai lipsită de forţă. Potrivită pentru asemenea bărbaţi este crema de păr, una cu fixare ușoară spre medie, iar pentru volum în plus, ideal este să aduni firele de păr la vârfuri, lăsând rădăcinile libere. Acest gen de păr nu prea este ascultător și, dacă nu aplici fixativ, te vei trezi că la primele semne de umiditate frizura ta o va lua razna.

Părul des și lung

Cei mai norocoși dintre bărbați sunt cei cu părul bogat, lung și cu firul gros. Aceste calități sunt specifice unuei podoabe capilare sănătoase, ce nu prezintă riscul de a se rări. În plus, acest păr poate fi aranjat în nenumărate feluri. Problemele apar doar dacă părul este foarte pufos, are multe vârteje și crește haotic. Bărbații cu pleata vâlvoi trebuie să folosească fie o pomadă, fie o spumă de păr de intensitate medie, care sa nu dea senzația de fixare, dar care să definească forma. Pentru ca asta dorim, nu? Ca părul să aibă forma pe care i-o impunem.

Părul foarte des

Deși deţinătorii săi ar părea cei mai fericiți dintre posesorii de podoabă capilară, excesul de păr vine și el cu unele dezavantaje. Un păr foarte des trebuie filat ceva mai des pentru a fi mai ușor de manevrat și aranjat, iar el se potrivește mai multor frizuri și, dacă este tuns corespunzător, poate fi aranjat în multe feluri fără prea mare efort. Cel mai potrivit produs de styling este crema de păr, una cu fixare puternică, sau o combinație între gel și ceară. Produsul trebuie să fie suficient de dur încât să poată ține în loc firele de păr, dar suficient de elastic încât să poată fi distribuit uniform.

Greșeli frecvente

Una dintre cele mai mari greșeli este cea legată de uscarea părului. Dacă vrei să obții o coafură aranjată, la dungă cum s-ar spune, părul trebuie uscat exact așa cum urmează să fie fixat. Folosește un pieptăn sau o perie pentru a stabili sensul de uscare a părului și îndreaptă jetul de aer în direcția dorită. Dacă părul tău are nevoie de uscare îndelungată, folosește înainte un produs de protecție împotriva căldurii.

greșeli când îți aranjezi părul

O altă greșeală este cea legată de cantitatea de produs folosită și de distribuirea ei. În primul rând, nu folosi din prima un pumn de gel sau de spumă. Începe cu o cantitate mică și mai aplică dacă e nevoie. Contează foarte mult puterea de fixare și textura produsului. Dacă folosești o ceară, este bine să nu exagerezi. Nu de alta, dar riști să te trezești cu un păr gras, fără pic de volum. De asemenea, dacă ai un păr de lungime medie spre mare și vrei să-l dai pe spate sau într-o parte, nu aplica produsul direct în față. Vei pierde astfel din volum, iar tot părul din partea din față va sta, însă pleoștit. Întinde produsul bine pe mâini, chiar și printre degete, și începe prin a-l aplica în creștetul capului. Continuă apoi cu vârfurile degetelor pe partea din față, pentru a da forma dorită. Dacă este cazul, mai aplică produs doar pe vârfurile degetelor și pune ultimele fire la locul lor.

Fixativul. Nu exagera cu el! Deși ai crede că poți rezolva orice problemă cu o tonă de fixativ, nu este deloc așa. Ba mai mult. Riști chiar să ruinezi munca depusă cu pieptănul și cu uscătorul de păr minute în șir. Nu aplica fixativul de foarte aproape și nu exagera cu el. La fel ca în cazul produselor de styling, începe cu puțin și aplică suplimentar numai dacă e nevoie. Și un sfat de la profesioniști, aplică fixativ în direcția jetului de aer cald de la uscătorul de păr. La fel de important este să nu îți faci iluzia că dacă te-ai tuns astăzi și părul se așează foarte bine, la fel se va întâmpla și peste trei-patru săptămâni. Greșit. Părul începe să crească imediat ce a fost tuns și nu-ți imagina că el crește uniform. De aceea, este important să-ți faci un obicei din a te tunde măcar o dată la trei săptămâni, dacă nu chiar mai des.