[Video] IFA 2015 – Huawei Mate S și al său Force Touch

Dacă ai auzit de Force Touch atunci ești fan Măr. Cu siguranță. Chiar dacă prima implementare a acestei tehnologii a fost pe touchpad-ul unui laptop, parcă are mai mult sens pe ecranul unui telefon. În fond, este singurul dispozitiv pe care îl pipăim toată ziua.

Huawei Mate S este primul smartphone care beneficiază de Force Touch. Mai exact, ecranul este sensibil și la apăsare și poate distinge mai multe niveluri de presiune. Astfel se pot implementa o serie de funcționalități interesante cum ar fi accesul rapid la notificări sau chiar mărirea anumitor zone ale unei fotografii. Sigur, nu doar degetele sunt bine primite pe ecran ci chiar și articulațiile acestora. Huawei îi spune Knuckle Sense 2.0 și oferă o gamă redusă de scurtături și pentru acestea.

Pe spate are un senzor de amprentă foarte sensibil care funcționează și ca un touchpad. Poți trece rapid prin galeria de imagini și poți avea acces și la notificări cu un swipe pe verticală. Are rol și de declanșator pentru camera foto. Asta ca să ai unde ține degetul când faci o poză și să nu îl mai pui în dreptul obiectivului.

Telefonul are o construcție metalică, și seamănă destul de mult cu Mate 7. Este însă mai subțire și mai ușor de ținut în mână.

Configurația este una de top, chiar dacă folosește un procesor proprietar. Are 8 nuclee în arhitectura big-small, adică 4 care funcționează la 2.2 GHz și 4 cu o frecvență de 1.5 GHz. Bateria e puțin cam mică. Cei 2700 mAh ar putea pune probleme unei utilizări mai intensive.

Prețul este de 649 Euro pentru varianta de 32 GB și 699 Euro pentru cea de 64 GB. Atenție însă, acel Force Touch va fi disponibil doar pe o variantă premium cu 128 GB spațiu de stocare. Și da, are și slot pentru card microSD. Mai jos aveți un clip cu Huawei Mate S și câteva imagini făcute cu camera acestuia.

[envira-gallery id=”11099″]