În urmă cu ceva timp, am fost la Upgrade 100 și am stat de vorbă cu o groază de oameni de elită din varii domenii din lumea tehnologiei. Printre ei se numără și președintele RDGA, Cătălin Butnariu. Pentru cei care nu au auzit de ei, RGDA vine de la Romanian Game Developer Association, în traducere, Asociația Română de Dezvoltare a Jocurilor Video. După cum scrie și la ei pe site, RGDA este o organizație non-profit care sprijină și promovează dezvoltatorii de jocuri video din România. În alte cuvinte, are rol de mediator între acești creatori de jocuri video și varii publicații din industrie, ca într-un final, jocul lor să vadă lumina zilei pe un magazin digital.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Unul dintre cei mai aprigi promotori ai industriei de gaming din România este însuși Cătălin Butnariu. Pe lângă președintele RDGA, Cătălin se află și în fruntea departamentului de dezvoltare la Amber, un studio de gaming din România. Mai mult, el este fondatorul și CEO-ul Dev.Play, o conferință de dezvoltare de jocuri video care strânge laolaltă zeci sau chiar sute de tineri dornici să creeze jocuri video. El vede un potențial masiv în această industrie din Europa de Est. Drumul lui Cătălin nu a fost ușor și nu a ajuns în vârf din neant, fiindcă portofoliul său este impresionant. Ca să nu mai spun de faptul că a lucrat la Gameloft un număr considerabil de ani, unde manageria o divizie globală de peste 1000 de oameni.

Dacă ne-ați urmărit interviurile cu dezvoltatorii de jocuri video de până acum, cu siguranță știți că noi îi susținem și încercăm să îi promovăm pe cei pe care putem, să-i prindem la un interviu, și chiar o demonstrație a produsului lor, indiferent în ce stare se află. Vă spun cu mâna pe inima că foarte puțini oameni muncesc pe brânci și cu atâta pasiune, precum o fac tinerii noștri români, când vine vorba de ore multe, weekend-uri sacrificate și salariul infim, uneori chiar deloc. De aceea considerăm necesar ca să îi sprijinim cu toții în demersul lor de a crea și de a promova o industrie de gaming sănătoasă și prosperă în România.

 

 

 

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.