Cum folosim Greenery- nuanţa anului 2017

La începutul lunii ianuarie Pantone Color Institute a comunicat lumii culoarea anului 2017: Greenery. Specialiştii de la acest institut specializat în culori au declarat că acest verde proaspăt a fost ales pentru a inspira optimism şi pentru a simboliza renaşterea într-o perioadă complicată. Preluată din natură, această culoare ar trebui să aducă puţin din prospeţimea pădurii în casele şi garderobele noastre.

În ultimii ani, designul interior a fost influenţat de tehnologie şi de culorile promovate de tot felul de gadgeturi, însă în anul 2017 se încearcă o întoarcere la puritatea nuanţelor din lumea vegetală pentru  a satisface nevoia omului modern de a fi în natură. Chiar dacă greenery nu este pe gustul tuturor, fiind o culoare destul de excentrică, puţin verde, în orice nuanță, nu poate însemna decât veşti bune pentru locuinţele noastre.

În cazul în care îţi doreşti să aduci puţin din energia naturii la tine acasă, poţi include nuanţa ta preferată de verde în spaţiul interior şi vei simţi cum se va schimba întreaga atmosferă. Dacă eşti în plin proces de renovare şi cosmetizare a casei şi îţi plac culorile din natură, merită să faci o alegere curajoasă şi să zugrăveşti un perete în nuanţa preferată de verde.

Nu trebuie să alegi o variantă prea excentrică dacă simţi că nu o poţi asorta sau controla, însă poţi opta pentru un verde marin, smarald sau, de ce nu, chiar pentru acest greenery. Având în vedere că verdele, în  starea sa pură, este o culoare care agită şi energizează, ar trebui să alegi nuanţe pastelate pentru dormitor sau locurile în care îţi doreşti să te relaxezi.

Dacă un perete verde ţi se pare prea mult sau crezi că e o alegere cam permanentă, poţi integra verdele în locuinţa ta şi prin alte mijloace mai puţin costisitoare. Chiar dacă spaţiul tău este deja conturat, poţi oricând aduce puţin din energia naturii în casă cu ajutorul câtorva accesorii sau piese.

Cea mai simplă şi la îndemână soluţie este să “ adopţi” câteva plante şi să le găseşti un loc potrivit, aproape de fereastră. Pe lângă faptul că vor înviora aspectul locuinţei tale, ele vor împrospăta şi aerul pe care îl respiri. Dacă nu eşti prea priceput la grădinărit, poţi opta pentru plante mai rezistente, care nu vor avea nevoie decât de lumină şi puţină apă, cum ar fi orhideele, ficuşii sau ferigile.

Pentru un plus de prospeţime şi energie, alege să îţi schimbi draperiile, pernuţele decorative sau păturile şi caută unele într-o nuanţă frumoasă de verde care să se potrivească cu atmosfera din casa ta. Nu e nevoie ca ele să fie complet verzi, ci pot conţine câteva elemente vegetale stilizate care să le facă mai vesele.

În voga sunt şi posterele, printurile sau tablourile cu motive vegetale, pe care le vei putea integra cu uşurinţă în orice ambient. Nu e nevoie să apelezi la  clasicele tablouri cu peisaje, ci poţi găsi câteva simple cu frunze sau motive botanice. Dacă spaţiul este mai generos sau camera mai înaltă, alege un tablou de dimensiuni mai mari pe care să îl plasezi deasupra canapelei sau a patului.

Orice nuanţă de verde poate fi alegerea perfectă dacă îţi doreşti să obţii un interior armonios şi plin de energie care să te ducă cu gândul la o plimbare prin pădure sau prin grădină. Având în vedere că mulţi dintre noi ducem o viaţă agitată, în faţa unor ecrane sau monitoare, puţin din prospeţimea şi puritatea naturii ne poate ajuta să ne deconectăm şi să ne regăsim.