Românce sinistre uitate de istorie

Ne mândrim peste tot cu frumusețea și cu talentele de amantă ale româncelor, poate cele mai bune și mai sexy femei de pe planetă. Puțini însă știu despre reversul medaliei, adică despre acele românce cu reputație infamă, ale căror crime au făcut presa să vuiască. Pe cât de atrăgătoare și de iubitoare sunt fetele de la noi, pe atât de crude și de nemiloase au fost criminalele mai puțin cunoscute ale țării noastre. Cele care probabil au descins pe linie directă din familia Elisabetei Bathory, cea însetată de sânge, sau din cea a voievodului Vlad Țepeș, mare iubitor de chinuit semeni.

Văduva Neagră – 35 de bărbați otrăviți și puși la murat

Și nu întâmplător am zis de contesa Bathory fiindcă nume și tată maghiar avea cea mai de temut asasină în serie provenită de pe la noi. Vorbesc de Vera Renczi, născută în 1903 în România și supranumită ulterior Văduva Neagră, cea a cărei frumusețe mortală a trimis pe lumea ailaltă 35 de suflete bărbătești. Fiul ei se află printre nefericitele victime. A debutat în cariera criminală la Berkerekul, în fosta Iugoslavie. Acolo, ea ademenea amanții pe care, după ce îi epuiza în așternut, îi otrăvea cu arsenic. În medie, cam trei nefericiți pe an. Presa vremii scria că piticul de pe creierii săi de criminală îi dicta Verei să fie ea ultima femeie din viața bărbaților suficient de neinspirați încât să îi treacă pragul. Nostalgică din fire, nu voia să se despartă de bărbații uciși nici după ce aceștia deveneau complet inutili în pat, pe motive de deces. Așa că îi conserva în sicrie de zinc, pe care le depozita în cripta familiei. I s-a înfundat însă după cam un deceniu, cînd Vera a sedus un bancher sârb, a cărui dispariție a alertat poliția. Iar poliția și-a pus mâinile în cap la percheziție. Văduva Neagră a scăpat la mustață de pedeapsa capitală, însă și-a petrecut restul vieții prin pușcării și ospicii. Judecătorii constataseră că ea suferea de un tip nemaiîntalnit de gelozie și nu suporta ideea ca altă femeie să fie strânsă în brațe după ce aceștia fuseseră cu ea. Să te mai plîngi că femeia ta e posesivă…

Gelozie de amantă ucigașă

În 1994, medicul Roxana Călin, roasă și ea de gelozie, o ademenește în cabinetul ei pe soția legitimă a celui care îi era amant. O păcălise pe sărmana femeie că-i face niște analize. În schimb, i-a dat un sedativ care a făcut-o knock-out imediat. După ce a ucis-o pe femeia rivală, doctorița ucigașă a dus-o în baie și a tranșat-o. A luat apoi fragmentele de cadavru și le-a împrăștiat prin tot municipiul Ploiești, în speranța că astfel o să scape. Un calcul probabilistic extrem de greșit, care a dus-o direct la pușcărie. Polițiștii și-au făcut cruce când au văzut frigiderul doctoriței asasine ticsit cu organele interne ale femeii ucise: ficatul, rinichii, plămânii și inima. Toate, în congelator. Cadavrul victimei a fost identificat de soțul rămas și fără consoartă, și fără amantă, după ce anchetatorii au găsit picioarele soției masacrate. Roxana Călin a fost condamnată la 22 de ani de închisoare, pe care i-a ispășit deja. Acum ea este liberă și mira-m-aș să mai poată profesa. Totuși, grijă mare când vă duceți la doctor prin Ploiești…

Amor mortal și gelozie fatală

Ingrid Costache avea o viață înfloritoare, o familie-model și o afacere care duduia. Și, nu în ultimul rând, un soț care se iubea vârtos cu oricine prindea. Femei, bărbați, fără discriminare. Mai conservatoare din fire, femeia care prețuia mai presus de orice familia tradițională și-a cam ieșit din pepeni când a aflat despre aventurile consortului bisexual. Doar că tipa nu era genul care să spargă vreo două farfurii, să strângă bagajele, să ia copiii și să se mute la maică-sa, apoi să-și înece amarul în tone de ciocolată, frișcă și înghețată. Neah… Tipa a luat măsuri dintre cele mai radicale, concretizate sub forma unui topor, pe care i l-a aplicat în multiple rânduri bărbatului în diverse zone vitale. Față de un asemenea tratament, bărbatul care era prin excelență un iubitor și nu un luptător, a sucombat definitiv.

Marinela și florile răului

Crescută la țară, într-o comună din celebrul județ Vaslui, Marinela Benea este o femeie cu gusturi rafinate și cu pretenții pe măsură. Exigențele doamnei Benea i-au produs însă consecințe extrem de dureroase amărâtului ei soț. Tipul a fost suficient de neinspirat încât de 8 Martie a omis să se prezinte la poarta locuinței conjugale cu tradiționalul buchet de garoafe furate de pe vreun mormânt sau dintr-o grădină vecină. Lipsa de atenție nu i-a picat bine la stomac doamnei, care l-a rugat pe consort măcar o mână de ajutor să-i dea prin gospodărie. Refuzul categoric de care femeia s-a lovit în demersul său altfel perfect legitim i-a declanșat acesteia un lanț dureros de amintiri, ce au dus-o direct cu mâna la cel mai apropiat obiect ascuțit. În timp ce îi reproșa că singurele flori văzute de la el erau niște toporași crescuți la o margine de crâng, muierea îi izbea ditai toporul în locul ăla unde îi e greu voinicului. Cu scrotul făcut praf și cu depozitul de moștenitori întins prin ogradă, dar rămas în viață, bărbatul a avut vreme suficientă să mediteze pe patul de spital la beneficiile cavalerismului. „Femeile care nu au primit flori de 8 Martie trebuie să facă la fel ca soția mea”, a filosofat de față cu reporterii domnul Benea, cel pentru care reproducerea umană a devenit de atunci un capitol strict teoretic, dintr-o altă viață, tot mai îndepărtată.

Copilul seamănă cu amantul? Păi, să-l tranșez…

Rămânem tot în județul Vaslui, ca să o cunoașteți pe bârlădeanca Elena Roxana Smocot, cea care azi execută 18 ani de închisoare pentru omor calificat. Încadrarea asta seacă nu îi face însă deloc dreptate faptei îngrozitoare pe care tipa a comis-o. Femeia era măritată cu un oarecare cetățean, însă agenda destul de relaxată pe care o avea i-a permis și timpul necesar găsirii unui amant. Istoria s-a complicat în momentul în care tipa, însărcinată dincolo de orice așteptări, i-a dat naștere unui prunc nevinovat, care părea să semene mai degrabă cu ibovnicul ilicit, decât cu soțul legitim. Adică probă de divorț irefutabilă, în opinia ei. Ca să nu aibă onoarea de soție compromisă iremediabil, muierea a decis să abdice de la calitatea de mamă. Cum a plecat de la maternitate, femeia n-a mai stat să piardă vremea. Și-a bătut copilul recent născut, l-a izbit cu capul de mobilă, apoi l-a călcat în picioare prin ograda casei. Fără teamă de martori, pentru că a comis toate atrocitățile astea de față cu un alt copil, tot al ei, în vârstă de patru ani, acompaniat și el de un nepoțel, care avea șase. Cum loviturile extrem de brutale nu i s-au părut suficiente individei, ea și-a luat copilul fără suflare și l-a tranșat cu o bucată de țiglă, apoi a făcut un duș peste cadavrul bebelușului, pe care apoi l-a strâns într-o pungă. Judecătorii au stabilit că asasina a avut discernământ la comiterea faptei și au trimis-o după gratii.

 

Din fericire, aceste muieri din iad reprezintă, totuși, doar excepțiile într-o țară cu femeile cele mai frumoase și mai bune din lume. Însă omul deștept suflă și în iaurt, deci morala acestor povești este să cumpărați, preventiv, flori de 8 Martie și să ai grijă cu fidelitatea conjugală. Preventiv, ziceam.