Ce facem în weekend

Sfârșitul de săptămână ne găsește plini de energie și cu mult soare. Dacă sunteți dornici și pregătiți să faceți cât mai multe în weekend vă las mai jos obișnuita noastră listă de locuri frumoase din București care sper să vă inspire. Hai, să vă fie weekendul plăcut!

VINERI

Simbio

Distribuit pe două niveluri, Simbio Kitchen&Bar este deschis în fiecare zi, de la 10:00 până la 24:00, iar vinerea și sâmbăta programul se prelungește până târziu în noapte. Meniul Simbio este mai extins, păstrând totuși cele mai populare preparate, precum asian beef salad, turkey ham sandwich sau french toast. Preparatele de zi cu zi sunt specifice unui gastro-bar urban cu all-day breakfast și burgers, însă meniul pentru cină variază în funcție de sezonalitatea unor ingrediente sau de inspirația bucătarilor.

Emilia Cremeria

Zic să ne îndulcim ziua și la propriu cu o înghețată sau cu o prăjitură. Emilia este o franciză înființată acum patru ani în Italia și adusă pe piața românească de curând. Prețurile nu sunt tocmai mici, dar există câte ceva pentru fiecare buzunar. Prima gelaterie Emilia s-a deschis acum doi ani pe Strada Franceză, iar acum găsești mai mici sau mai mari în fiecare mall din capitală. Eu am încercat și vă pot recomanda Coppa sicilianoa (25 de lei). Înghețata este servită în pahare mari, înalte, decorate cu fulgi de migdale și fistic sau topping de ciocolată și un shot de cafea.

SÂMBĂTĂ

Stranger Things

Acţiunea are loc în anul 1983 în statul american Indiana, când după o zi petrecută jucând Dungeons and Dragons la cel mai bun prieten al său, micul Will Byers dispare în mod misterios după întâlnirea unei creaturi bizare. Mama lui, Joyce, insistă ca secţia locală de poliţie să se concentreze exclusiv pe dispariţia fiului ei, iar şeriful Jim Hopper (David Harbour) va ajunge să-i dea ascultare când tot mai multe evenimente supranaturale au loc în mica suburbie. Considerat unul dintre serialele momentului, Stranger Things este disponibil şi în România, legal, prin intermediul Netflix.

Festival Gastronomic

Dacă îți place mâncarea mexicană mai ai două zile la dispoziție să faci o vizită primului festival gastronomic mexican cu mâncăruri tradiționale preparate de către renumitul chef mexican Sofía Sahagún. Pe tot parcursul festivalului vor fi spectacole de muzică și dans tradițional oferite de echipa baletului folcloric Yoliztli-Widen din statul Coahuila, Mexic. Evenimentul are loc între 21 și 26 martie la restaurantul Dacia Felix a hotelului Radisson Blu. Pentru cină 18:00- 22:30 (21-25 martie) prețul este de 120 lei/persoană, iar pentru brunch 12:30-16:30 (26 martie) prețul este de 225 lei/ persoană.

Concert

 

Câștigător al Premiului Grammy, saxofonist și compozitor, Joe Lovano se poziționează în avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. Concertul va avea loc la Sala Palatului, de la ora 20:00, iar prețului biletelor începe de la 105 lei, în funcție de categorie.

DUMINICĂ

Ză Lokal

După ce pe Calea Victoriei la numărul 214 au fost pe rând Faju și Ad Hoc, acum te poți relaxa la Ză Lokal. Principalul avantaj al localului este poziționarea și faptul că cele câteva mese din interior și de pe terasă, fac din acest loc unul în care îți poți bea cafeaua în liniște. Un mic dejun cu o omletă savuroasă sau un croisant cu omletă și avocado costă 15 și respectiv 16 lei, iar ceea ce mie mi se pare un deliciu este supa de somon cu curry și lapte de cocos la doar 25 lei.

Concert de Muzica Sud-Americană

Încheiem wekeend-ul și ne pregătim pentru o nouă săptămână de lucru la Ceainăria ARTea. Dansăm, ne simțim bine și ne umplem de energie pe ritmuri bolero son, timba, merengue, pasillo, tango, milonga sau vals creol. Trupa Habanegra se întoarce la ceainărie cu un specatol plin de energie. Prețul unui bilet este de 30 de lei iar pentru rezervări sună la: 0773 303 113.