Ce facem în weekend

Sper că ați trecut cu bine de Ziua Îndrăgostiților și nu v-ați supărat iubitele, soțiile sau prietenele mergând acasă fără măcar o florea. Nu de alta, dar se apropie și Dragobetele și dacă ați reușit să uitați de 14 februarie puteți să rezolvați rapid spunându-le că voi țineți la tradiție și de fapt sărbătoriți pe 24 februarie. Oricum ar fi, în weekend trebuie să ne odihnim, relaxăm și să ne distrăm.

VINERI

IKEA POPAS URBAN

ikea_popas_urban_2017_cavaleria.ro

ikea_popas_urban_2017_cavaleria.ro_clinceanu_razvan_recomandare_weekend cavaleria.ro_2017_ikea_popas_urban_clinceanu_razvan_recomandare_weekend

Trebuie neapărat să ajungi la popasul urban deschis de IKEA pe Calea Victoriei la nr. 46. Mi-ar fi greu să definesc în câteva cuvinte acest loc, așa că mă rezum la a-ți spune că este vorba despre un fel de cafenea, bar, loc expozițional foarte cool, în care au loc zilnic evenimente și pe care mai ai timp să îl vizitezi până pe 29 martie. Locul este deschis zilnic, între orele 12:30 – 21:30.

Sec, demisec? 

vino_wine_bar_bucuresti_vin_recomandare_weekend_cavaleria.ro

Dacă vrei să începi weekend-ul bine, îți recomand să îl începi cu un pahar de vin. Ba nu. Mai bine cu o sticlă! Și unde să bei un vin bun, dacă nu la un Winebar. VINO este deschsi de curând pe Strada Mihai Eminescu și ține-te bine! Au peste 600 de sticle de vin din care poți alege. Orice sticlă de vin poate fi servită în bar, cu taxa de dop de 20 de lei, iar dacă vrei să bei doar un pahar, există și meniul zilnic. Găsești, de asemenea, și o selecție interesantă de gustări cum ar fi: brânzeturi și crud uscate – brânzeturi fermentate românești, afumate sau aromate, nuci, măsline verzi, fructe de sezon, bunătăți crud uscate de rață, curcan, dulceață de ardei iute, unt. Sună prea bine. Pe mine mă găsiți acolo în seara asta.

SÂMBĂTĂ

Festivalul Internațional de Circ

festivalul_international_de_circ_bucuresti_2017_cavaleris_ro_globus

Printre atracțiile Festivalului se vor număra, dresurile de elefanți, foci, cai, cămile, ponei, tigri, căței și papagali. Reprezentațiile vor avea loc în sala de spectacol a Circ & Variete Globus pe 16 și 17 februarie, de la ora 10:00 și de la ora 19:00, iar pe 18 februarie de la ora 11:00 și de la ora 19:00. Pe 19 februarie, de la ora 18:00, un juriu de specialitate va anunța marii câștigători ai festivalului, în cadrul unui grandios spectacol de gală. Biletele, cu prețuri cuprinse între 25 de lei și 60 de lei, pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Circului Globus sau de pe site.

Bucătăria mediteraneană împletită cu cea israeliană

aubergine_healthy_food_cavaleria.ro_2017_recomandare_weekend

Aubergine Healthy Food este o întreagă poveste, începând cu ușile vechi de peste 100 de ani, ce tapetează pereții barului, preparatele și conceptul culinar. Restaurantul situat în Centrul Vechi al Bucureștiului se detașează cu siguranță de restul localurilor din zonă, atât prin design, cât și prin preparatele de înaltă clasă. Îți recomand să încerci Foie gras cu chutney de mere și stafide, iar la desert  un Creme Brulee cu banană brulee și lemongrass. Pentru rezervări intră pe site.

DUMINICĂ

Un horror clasic

rings_3_film_recomandare_cavaleria.ro

Al treilea film al celei mai celebre francize de origine japoneză prezintă evenimentele petrecute înainte de The Ring 2. Cu treizeci de ani înainte de apariția casetei ucigașe, Samara Morgan este adoptată după ce mama ei naturală a înnebunit. Dacă ai văzut și restul filmelor, o să faci rapid legăruta, dacă nu, filmul acesta te va face să vrei să le vezi și pe restul. Trebuie să vezi filmul, măcar de dragul istoriei și popularității pe care îl are celebra franciză. Filmul rulează în toate cinematografele de vineri, dar cum nu vrem să ne înghesuim, îl lăsăm pentru duminică. Programul proiecțiilor aici și aici.

La La Land

la_la_land_cavaleria.ro_recomandare_film

Marele câștigător de anul acesta de la Globurile de aur este un musical. Eu personal nu mă dau în vânt după genul acesta de filme, dar dacă a câștigat atâtea premii, cu siguranță merită văzut. Scris şi regizat de Damien Chazelle, „La La Land” urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi. Intră aici ca să îți rezervi un bilet.