Ce facem în weekend

„Mi-aş dori să închid Spiritul Crăciunului într-un borcan şi să mă bucur de el puțin câte puțin, în fiecare lună.”  — Harlan Miller

Crăciunul nu este doar despre cadouri, mâncare și cumpărături. Îmi vin în minte o mie de gânduri legate de această sărbătoare și încerc să înșir o parte dintre ele exact așa cum îmi vin în minte. Crăciunul este o stare de spirit sinonimă cu liniștea, cu fericirea, cu urările dăruite din toată inima, cu pacae casei. Crăciunul este despre revederea cu cei apropiați, despre toleranță, despre lucrurile mărunte ce te fac fericit, despre chipul celor dragi când îi îmbrățișezi după multă vreme, despre vise pentru noul an, despre o stare de bine, despre mirosul de scorțișoară… Este despre toate lucrurile pe care, în graba noastă cotidiană, le ignorăm sau peste care trecem adesea dureros de superficial.

Pentru că în această perioadă petrecem acasă în compania celor dragi, am ales să pun pe listă câteva locuri de unde îți poți comanda mâncare tradițională, deserturi și tot ce-ți mai poftește inima – sau stomacul. Celor care aleg să petreacă acest weekend în oraș, le-am pregătit și lor o selecție de localuri unde pot petrece aceste seri într-o atmosferă plăcută.

VINERI

Shift 

shift_cavaleria_recomandare_craciun_bun shift_poza_2_cavaleria.ro_merita

Una dintre destinațiile noastre preferate, Shift, se dovedește mereu o alegere foarte bună pentru o seară cu prietenii, la mâncare bună și vin fiert. Găsești aici nachos, paste făcute în casă, tarte și alte deserturi foarte gustoase. Localul îl este situat pe Str. General Eremia Grigorescu nr.17.

Veranda Casa Frumoasă

veranda_2_poza_cavaleria.ro_recomandare veranda_casa_frumoasa_poza_cavaleria.ro

Amintind de stilul unei sere de sfârșit de secol 18, interpretat intr-o nota modă modernă, cu influențe art déco, situat in inima orașului, restaurantul păstrează aerul retro al vilei și are intrare directă din strada Clopotarii Vechi nr.5, dar și din bulevardul Lascar Catargiu nr. 40, cu trecere prin magazin.

SÂMBĂTĂ

Voilà

voila_2_cavaleria.ro_ceainarie_art_tea voila_cavaleria.ro_recomandare_oras_craciun

Rămânem în stilul art déco, mai exact într-o vilă, cu o curte generoasă ce se deschide în strada General Budișteanu. Aici se afla Voilà Bistrot. În interior vei găsi și decorațiuni foarte elegante, aduse acolo direct dintr-un studio de design și restaurare de obiecte vechi și mobilier Eclectico Studio.

Infinitea

infinitea_2_poza_cavaleria.ro_ceai_ceainarie_cool infinitea_ceainarie_cool_cavaleria.ro

Ai înțeles alegoria, da? Este vorba despre o ceainărie. Un loc rupt din poveștile frumoase din copilărie. Este una dintre cele mai frumoase ceainării din București se află pe Strada Doctor Grigore Romniceanu, numărul 7. Chiar dacă este frig afară, merită să stai pe terasă. Te vei încălzi cu un ceai fierbinte, cu o pătură și cu razele infraroșii de la încălzitoarele puse la dispoziție.

DUMINICĂ

Comandă cozonaci

livrez_fericire_cozonaci_bun_gustos

Dacă nu ți-au ieșit foarte bine cozonacii, îi poți comanda de pe Livrez Fericire, unii dintre cei mai buni cozonaci din Bucureși. Aruncă un ochi pe pagina lor de Facebook. Multe dulcețuri și multe alte dulcegării îți vor face cu ochiul.

Masa în oraș de Crăciun

chefs_experience_2_cavaleria.ro_mancare_craciun_recomandare chefs_experience_restaurant_lux_bucuresti_cavaleria.ro

Celor care aleg să petreacă seara de Crăciun în oraș, le recomand să viziteze Chef’s Experience. Cu un design ecletic, presărat cu influențe industriale, localul uimește încă de la intrare prin asocierea elementelor și a detaliilor folosite ca să te introducă într-o atmosferă inedită si relaxantă. Ingeniozitatea meniului, savoarea și aroma preparatelor fac din Chef’s Experience locul potrivit unde îți poti aduce familia într-o seară specială. Restaurantul îl găsiți pe Calea Floreasca, nr. 55.