Ești un cavaler în sala de antrenament? Atunci respecți aceste reguli simple.

jerryonlife - CC BY 2.0

Dacă obișnuiești să mergi la sală, sau ai de gând să începi în viitorul apropiat, atunci îți recomand cinci lucruri de bun simț pe care un cavaler adevărat trebuie să le facă.

Pune greutățile la loc

Ai făcut piept cu 100kg. Felicitări! Acum este timpul să faci curățenie după tine, scoate discurile de pe bară și pune-le la locul lor. Chiar și mutatul greutăților contribuie la antrenamentul tău, așa că nu le lăsa pentru altcineva, mai ales dacă după tine vine o domnișoară.

Folosește un prosop

Dacă transpiri, înseamnă că antrenamentul tău funcționează. Transpiratul este un efect normal și benefic al exercițiului fizic, dar asta nu înseamnă că trebuie să te ștergi pe echipamentul pe care îl folosești. Așa că ia un prosop cu tine și fă-ți experiența mai plăcută, ca să nu mai spunem de cea a celor din jurul tău.

Nu scoate sunete ciudate

Îți place să împingi greutăți tot mai mari și te forțezi tot mai tare la ultimul set, dar asta nu înseamnă că trebuie să scoți strigăte de războinic cu fiecare repetare. Ține decibelii la un nivel sub cel al muzicii din sală pentru a nu-i speria pe cei din jurul tău sau a-i face să își piardă concentrarea de la exercițiile lor.

Fii înțelegător

La ore de vârf, într-o sală sunt mai mulți clienți decât echipamente, așa că este normal ca cel puțin încă o persoană să vrea să folosească același aparat ca tine. Fii deschis în aceste momente și împarte-le cu alții. Deasemenea, la sală pot fi și alți clienți mai începători decât tine. Ajută-i dacă e cazul, explică-le cum se folosesc anumite aparate dacă vedeți că nu se descurcă singuri.

Lasă agățatul pentru după antrenament

Este în firea noastră să admirăm persoanele de care suntem atrași. Dacă acest lucru se întâmplă la sală, nu este cavalerește să abordăm acea persoană în timpul antrenamentului. Chiar dacă unele persoane merg la sală și pentru a cunoaște oameni noi, este bine să presupui mai întâi că scopul principal este exercițiul fizic și să lași abordarea pentru după.