Decorează-ți bârlogul cu rămășițele serilor de băut bere

Cine s-ar fi gândit că sticlele goale de bere din debara ţi-ar putea înfrumuseţa locuinţa? Ei bine, unii domni ingenioşi au găsit diverse metode interesante prin care să le insufle o nouă viaţă sticlelor şi dopurilor rămase după adunarea de la meci. Nația noastră e, din fericire, mare amatoare de berici, iar băieții care se respectă le preferă pe cele turnate din sticlă adevărată. Nu pe alea din cutiile sinistre de aluminiu sau din plebeul material numit polietilen tereftalat – adică PET. Cum știu că și tu faci parte din categoria bărbaților cu clasă, am convingerea că locuința ta geme doldora de asemenea materie primă pentru decorurile despre care o să-ți vorbesc.

Vestea și mai bună e că nici nu trebuie să fii extrem de îndemânatic pentru a reproduce aceste mici capodopere. Ai nevoie doar de un pistol de lipit, de puţin lemn, opțional de niște vopsea, însă în mod clar o să-ți trebuiască multe capace şi sticle goale de bere. O să te distrezi de minune să-ți pui la încercare simțul de gospodar, de meșter artizan și de artist creativ cum n-a mai văzut Parisul. Însă și mai satisfăcător va fi sentimentul că locuința ta va purta amprenta unică a lucrărilor făurite de mâinile tale dibace, opere-unicat, demne de orice man-cave cu reputație. Cu siguranță, o să te invidieze și o să te laude fățiș toți tovarășii care îți vor mai trece pragul.

Beer O’Clock

Ingrediente: puţin timp liber, câteva sticle goale sau capace de la bere şi aversiune față de ceasurile produse în serie și vândute prin magazine. Alea de are toată lumea. Nu! Persoana ta irepetabilă merită un orologiu nemaiîntâlnit, demn să-ți măsoare destrămarea în stil unic. Fă-ți, deci, un ceas personalizat, care nu doar că te va orienta în relativul și mereu insuficientul nostru timp, dar care îți va oferi și indicii vitale despre preferinţele tale în materie de bere. Mecanismele pentru asemenea ceasuri se găsesc prin toate magazinele de arts&crafts şi sunt extrem de ieftine. Dacă ai şi o bucată de lemn şi un pistol de lipit, ai rezolvat problema.

Rame creative

Nu ştiu de ce şi de unde, dar toţi avem prin casă tot felul de rame foto în culori sau designuri ciudate, probabil primite de la prieteni neinspiraţi. Pentru a obţine o ramă unică, pe care chiar să îţi doreşti să o etalezi şi pe care să nu o aibă nimeni, ai nevoie doar de un pistol de lipit sau de adeziv şi de câteva capace colorate de bere. Într-un timp foarte scurt, vei obţine un obiect decorativ interesant, de care să te mândreşti.

Pahare din sticle de bere

În bere, există viață după moarte. Deci nu e de mirare că utilizarea cea mai logică a unei sticle goale de bere ar fi aceea de pahar pentru alte și alte beri. Multe companii producătoare de bere scot din an în Paște seturi de pahare personalizate și branduite, însă tu o să le arăți cum se face treaba. Frumusețea unei sticle de bere este inegalabilă, iar ca să o scoți în evidență trebuie doar să practici puțină alchimie. Legi în jurul sticlei golite o sfoară îmbibată în gaz de brichetă, dai foc și lași sfoara să ardă până sticla se încinge, iar apoi bagi capătul incandescent în apă rece ca gheața. Fizica va face treaba murdară în locul tău și va detașa gâtul aproape instantaneu. Cu sticla decapitată, îți mai rămâne doar să pilești marginea cu niște șmirghel din ăla fin, ca să nu te tai la bot când cinstești următoarea bere din nou tău pahar.

Vaze unicat

Arată-i iubitei tale că te gândești și la ea atunci când golești bere după bere. Iar cel mai simplu, mai rapid şi mai ieftin mod de a o impresiona este să îi faci cu mâinile tale o vază specială, dintr-o sticlă de bere. Varianta cea mai simplă este să iei pur şi simplu o sticlă goală, s-o umpli cu apă şi să îi adaugi o floare. Pentru extra-puncte cu gagica, ia un spray și vopsește recipientul. Ca să iei premiul cel mare și dacă te ajută cât de cât talentul la desen, poţi acoperi apoi stratul de vopsea cu un model unic. 

Măsuță de cafea

Însă pe departe cel mai interesant obiect decorat cu rămășițele bețiilor între băieți mi s-a părut o masă al cărei blat fusese confecţionat din capace de la sticlele de bere. E nevoie de multă răbdare, de multe capace și de multă-multă rășină epoxidică transparentă ca să-ți iasă lucrarea. Și de multă muncă. Și de mulți bani, pentru că rășina aia costă de parcă e mulsă din glandele lacrimare ale unui inorog roz în noaptea Walpurgiei. Însă rezultatul este spectaculos.

Așadar, ai nevoie de puţină îndemânare, de ceva timp şi de câteva sticle de bere ca să îţi poţi crea singur obiecte decorative deosebite, unicat, care să îți personalizeze locuinţa. Iar dacă duci lipsă de materie primă pentru viitoarele tale obiecte de artă, știi ce ai de făcut. Cheamă gașca la o bere!