Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway

Este momentul pe care-l așteptam de ceva timp, doar că vine împărțit în două episoade. Dacia publică astăzi primele fotografii oficiale cu cele trei modele aflate acum la a treia generație: Logan, Sandero și Sandero Stepway.

Noile modele pleacă acum la drum mai scumpe, din cauza noii platforme CMF-B, dar și pentru că trebuie să vină cu noi tehnologii demne de 2020. Cruise Control adaptiv, Lane Keeping Assistant? Cine știe.

Logan, care stă timid în spate arată mult mai curat. Câteva linii interesante la aripi, nu mai este la fel de dreaptă, se vede un pic de libertate în design. Pe de altă parte, Sandero și Sandero Stepway arată că sub-compacte mai moderne. De remarcat faptul că Stepway are altă capotă decât Sandero obișnuit. Din poze se vede și tambur, nu cred că o să vedem prea curând discuri de frână pe spate.

Tot din poză ne putem da seama că avem un nou sistem de infotainment, care de-acum plutește peste bord. Cine știe, vedem și un afișaj digital în loc de ceasuri?

Noua platformă CMF-B lasă loc și pentru noi motorizări și transmisii. Cutie de viteză CVT (X-Tronic) dar și EDC pentru varianta cea mai puternică a motorului de 130 de cai putere? Sunt doar speculații, dar nu mi se par deplasate.