Cum să te îmbraci când plouă

Dacă nu ești vreun milionar care își petrece zilele prin Bora Bora, azi dimineață ai avut toate drepturile să te superi puțin pe vremea de afară. Sau chiar mai mult. Pe lângă traficul infernal care este direct proporțional cu ploaia, trebuie să ai grijă și de modul în care te îmbraci pentru că știi că nu poți ajunge la muncă într-un costum plouat și cu șiroaie de gel pe frunte. Așa că astăzi vom discuta despre câteva elemente și sfaturi care te vor ajuta atunci când plouă.

Reguli de bază

Chiar dacă îți place să faci alegeri fără ca nimic să te influențeze, atunci când te îmbraci, ar trebui să lași ca vremea să dicteze modul în care te vei îmbrăca.

Un material care trebuie evitat cu orice preț este suede sau pielea întoarsă. Folosirea unui produs de protecție este importantă pentru menținerea longevității materialului. Așa că, lasă perechea de pantofi derby acasă și ia-ți pantofii sau ghetele chelsea din piele.

Pelerina de ploaie

Impermeabilul sau pelerina este piesa care te va proteja de ploaia de afară, aflându-se la exterior. Astfel alege o pelerină cauciucată sau din gabardin care nu va lăsa apa să intre prin material. Pelerina are partea din față suprapusă și deschiderile buzunarelor sunt prevăzute cu apărătoare, astfel poți pune orice în buzunare fără teama de a se uda. La interior ar trebui să fie prevăzută cu un buzunar mare, loc ideal în care să ții ziarul pe care îl cumperi dimineața.

Pantofii cu talpă din cauciuc

Una dintre greșelile pe care le facem cu toții atunci când plouă este să nu purtăm pantofii care sunt potriviți cu vremea de afară. Știu că acei brogue maro sunt superbi, dar nu te vor scuti de o căzătură zdravănă dacă ajungi pe o suprafață de gresie sau marmură. Majoritatea brandurilor care vând pantofi au început să producă și câteva modele cu talpă înaltă din cauciuc care îți vor asigura aderență și protecție datorită grosimii tălpii.

 

Dacă totuși pantofii s-au udat uite cum să ai grijă de ei:

  • Șterge pantofii cu o cârpă uscată și curată iar apoi lasă-i să se usuce natural.
  • Nu îi pune aproape de un radiator și nu folosi uscătorul de păr indiferent de zelul de care dai dovadă. Pielea se ve strânge iar cutele vor apărea imediat în piele.
  • Folosește șanuri din lemn. Dacă nu ai caută niște ziare vechi și înghesuie-le în pantofi. Umezeala va fi absorbită și forma pantofului nu se va modifica.
  • Așteaptă două zile până vei purta din nou pantofii și tratează pielea cu ceară.

Umbrela

Desigur, umbrela nu ar trebui să lipsească atunci când plouă și ar fi bine să îți intre în reflex purtarea uneia cu tine sau în mașină. Sunt convins că ai fost surprins fără ea. O umbrelă bine făcută stă la baza oricărei ținute care are ca scop protejarea de ploaie. Pelerina, chiar dacă are și glugă nu te va proteja atât de bine precum o umbrelă.

Untitled

 

Dacă îți dorești o umbrelă de calitate poți alege una fabricată de Barbour, London Undercover sau Fulton.

Concluzie

Vremea ploioasă aduce cu sine anumite sacrificii când vine vorba de modul în care ne îmbrăcăm. Singurul lucru care nu trebuie sacrificat este stilul personal, iar dacă ai citit articoul vei observa că nu este nevoie de geci de schi sau galoși de ploaie pentru a fi protejat. Scrie un comentariu în care îmi spui care sunt trucurile pe care tu le folosești când plouă.