Cum folosesc eu gadget-urile în viața de zi cu zi (P)

Prin cuvântul gadget a se înțelege orice dispozitiv electronic care îmi face viața mai ușoară și de care nu mă pot lipsi. Acest articol este susținut de Huawei însă acest lucru nu schimbă sub nici o formă importanța acestor dispozitive și modul în care le folosesc.

Cel mai important pentru mine – Smartphone-ul, desigur

Nu pot să plec de acasă fără el. M-aș întoarce probabil din alt oraș. Îl țin în mână tot timpul și îl folosesc pentru mai toate postările de pe toate platformele. Postez chiar și pe YouTube, chiar și poza de copertă a clipului o modific de multe ori de pe telefon, verific și răspund la comentarii ba chiar și social media ca Instagram, Facebook pentru Cavaleria, George, pentru mine și mai rar pentru Casebune. Îl folosesc pentru comunicarea pe chat pentru colegii și mai important pentru notițe. Am prea multe aplicații pentru notițe pe care nu reușesc să le sincronizez însă încerc să îmi notez tot ce mișcă.

Îl folosesc pentru muzică, pentru cast pe Spotify, Youtube pe multe dispozitive cu Chromecast de acasă și de la studio, și mai nou și ca să ascult cărțile audio din librăria de la Audible.

În cazul de față am trecut la un Huawei P40 Pro. Da, știu, nu are serviciile Google, și ce dacă. Se pare că pot să îl folosesc și așa, cu toate aplicațiile de care am nevoie instalate. Gmail-ul îl folosesc cu un client de email și funcționează impecabil, ba chiar a început să îmi placă aplicația standard de mail a celor de la Huawei. YouTube merge impecabil din browser, chiar și cast air și celelalte aplicații le găsești cu ușurință în alte magazine de aplicații, așa cum am arătat în review-ul de la George, de aici.

Camera acestui telefon este impresionantă, și urmează un comparativ interesant cu niște telefoane la care nu te aștepți, stai pe aproape.

Dacă îl las acasă îmi e prea dor de el – Laptop-ul

Sunt un fan al ecranelor mari, și chiar dacă m-aș putea descurca doar cu telefonul, am nevoie de un laptop, dar de unul rapid. Nu pot să scriu, să modific un video de pe telefon, sau chiar să răspund la multe din comentariile de pe site ori de pe YouTube fără un laptop. Unde mai pui că aplicațiile de mobil pentru YouTube Studio, Facebook Manager și chiar și Instagram mai nou, sunt incomplete. Lipsesc o mulțime de funcții pe care le găsești doar pe desktop și fără de care nu aș reuși să postez și să monitorizez.

Dacă îl las acasă și o zi, îmi pare rău pentru că m-ar fi ajutat cu siguranță să îmi fac treaba mai repede. De aceea, mai nou, și dacă rămâne acasă este deschis și îl pot accesa cu o conexiune remote sigură ca să iau informații de pe el. De asemenea, la fel procedăm și pentru desktopurile de la studio.

Am ajuns chiar să editez aproape integral, de la distanță, anumite clipuri. E mai greu să cari cu tine un PC cu 20 de nuclee și cea mai puternică placă grafică. Îl vreau ușor, rapid și cu un ecran cât mai bun posibil.

Aici intră în scenă Huawei Matebook Pro X, varianta 2020, unul dintre cele mai rapide din această serie, cu un procesor Intel din seria a 10-a, 16 GB RAM și un display bine calibrat. Este un ecran IPS cu o rezoluție de 3000×2000 pixeli și un raport de 16:10. Mai multă înălțime pentru toate meniurile și icoanele de care am nevoie și doar 1.33 Kg în greutate. Sunt cu ochii pe ceva mai ușor, însă mai așteptăm puțin.

Plec cu router-ul la mine, serios

Atunci când merg într-o deplasare, car după mine un router pe care îl leg prin cablu la cel existent la cazare, fie că e vorba de AirBnb sau hotel. Extra securitate pentru că este deja configurat să primească orice fel de conexiune, și am salvate dispozitivele mele pe el. În cazul de față avem un WS5200, un router Dual-Band cu porturi Gigabit. E mic, e ușor, antenele se pliază și intră rapid în bagajul de cală dacă e nevoie. Mă mai întreabă lumea la security ce fac cu router-ul după mine și în loc să le spun că e al meu, le zic că l-am luat ieftin din duty-free. Explicația cea mai simplă e cea mai bună.

I-am făcut și acestuia un mic review chiar aici pe cavaleria.ro unde menționam că este cel mai rapid și ușor de configurat router pe care l-am găsit.

Acasă și la birou am Wi-Fi în fiecare cameră

Pentru că nu suport să văd o liniuță la wireless, mai ales atunci când am de vizonat un material în 4K la 50 fps. Am povestit despre cum poți să îți îmbunătățești sensibil viteza la internet doar cu câteva setări, însă de când cu situația actuală, mai toți vecinii și-au luat un router mai bun, mai puternic, care împrăștie semnal degeaba în toate părțile. Mă simt și eu nevoie să încerc o soluție de tip mesh ca Huawei Q2 pro, setul de trei unități. Unul în sufragerie, acolo unde intră în casă cablul de internet, unul în hol pentru hol și bucătărie, iar al treilea momentan în cutie pentru că nu am nevoie de el. În dormitor am un singur telefon și atât. Fără televizor, fără WiFi, fără distracție de la somn și alte lucruri lumești.

Ce este o soluție de tip Mesh? Ei bine, sunt două, trei sau chiar mai multe routere care formează o singură rețea de WiFi și tu când te plimbi printr-o casă mare cu telefonul sau cu tableta în mână vei fi în permanență conctat la cel mai apropiat de tine, fără să fie nevoie să știi asta. Așa ai cea mai bună acoperire posibilă.

Tableta – încă încerc să mă obișnuiesc cu ea

Nu am folosit o tabletă pentru că telefonul și laptop-ul îmi erau suficiente. De puțin timp vreau să mă deconectez mai des, seara de obicei, de la task-urile actuale și să nu primesc notificări de la camera de securitate, mailuri care trebuie citite și rezolvate în ziua următoare sau să nu fiu tentat să intru și să ”mai fac ceva la 12 noaptea”. Mi-am propus să am 7 ore de somn liniștite și pe acel Huawei MediaPad Pro am doar un cont de YouTube, Google Home, Audible și fluxul de știri pe care îl savurez dimineața. Da, știu, e mult prea puternică pentru ce am nevoie, însă vreau un ecran mare, OLED, cu o rezoluție excelentă ca să se vadă și filmele bine.

Căștile, absolut necesare

Atunci când editez, nu-mi dau jos căștile mari de pe cap. Dar, pentru că îmi ocup mai puțin timp cu editarea video și vorbesc mai mult la telefon, am mers pe varianta care se potrivește cel mai bine cu telefoanele Huawei, o pereche de Freebuds 3.  Se comportă ca o pereche de Airpods și după părerea mea de audiofil în devenire se aud chiar mai bine pe muzică și pe convorbiri. Se conectează rapid, se încarcă la fel de rapid și nu am avut vreo situație în care să rămân fără baterie. E drept, profit de încărcarcătoarele wireless pe care le am peste tot prin casă și le las în cutia lor pe o noptieră sau birou.

Așa decurge ziua mea și acestea sunt dispozitivele pe care le folosesc în fiecare zi. Tu ce folosești și cum? Sunt curios, hai în comentarii să vedem ce putem învăța unii de la alții.