A mai trecut o săptămână de lucru și odată cu ea prima lună din primăvară. Profit de ocazie și vă spun ca mâine să fiți pe fază. Este 1 Aprilie. Nu vă lăsați păcăliți așa ușor, bine? Vă las acum să vă bucurați de weekend și sper să vă inspire recomandările de mai jos.

VINERI

Ghost in the Shell

De astăzi rulează în toate cinematografele din țară filmul pe care fanii manga îl așteaptă cu multă nerăbdare. Și nu numai. Dacă nu pentru acțiune, sigur pentru actrița principală, Scarlet Johansson.

Restaurant Raionul de Pește

Restaurantul oferă o varietate mare de pește și fructe de mare proaspete aduse din Grecia și Italia, de trei ori pe saptamană, așa că nu trebuie să îți faci griji pentru calitatea produselor. Îți recomand să mergi în zilele de aprovizionare, adică lunea, joia sau sâmbăta. Cei nerăbdători sau prea puțin iscusiți în ale bucătăriei, pot servi creaturile mării direct în restaurant. Raionul de Pește este un concept-store ce oferă o experiență unică în București. Practic este o pescărie, cu produse expuse în vitrină dar care oferă și posibilitatea de a fi degustate la fața locului. Restaurantul îl găsești pe Calea Dorobanți la numărul 184, iar pentru rezervări sună la: 0723 337 720.

SÂMBĂTĂ

Rue du Pain

Boulangerie-patisserie poate părea un pic pompos și dubios, însă definește de fapt o brutărie-patiserie. La fel ca în cazul Raionul de Pește, micul bistrou este mai mult o anexă a magazinului de pâine și patiserie, așa cum le întâlnești adesea în Franța și Italia. Meniul e unul sumar iar clienții cer adesea diverse produse direct din magazin. Poți merge pentru un mic dejun în stil franțuzesc, ori pentru a lua o pâine proaspătă acasă și croissante pentru cafea. Meniul de prânz are un preț cam piperat în comparație cu alte restaurante la fel de pretențioase din București, mai exact 48 de lei pentru o supă, un fel principal și un pahar cu vin. Sau 38 de lei dacă alegi espresso. Mica brutărie o găsești pe Strada Banul Antonache.

Concert Poesis

Chiar dacă este 1 aprilie nu este o păcăleală, iar Marius Bațu și Eugen Baboi vă așteaptă cu muzică și poezie sâmbătă, începând cu ora 19:00, la sala Teatrelli din Piața Alexandru Lahovari nr. 7. Pentru cei care nu au mai fost la acest gen de eveniment, trebuie să le spun că merită pe deplin atmosfera și starea pe care ți-o oferă. Promit că nu veți fi dezamăgiți, oricât de pretențioși ați fi.

Serial de weekend – Breaking Bad

Deși subiectul serialului poate părea ridicol, el este de fapt de-a dreptul genial. Chiar dacă ți-a plăcut sau nu în liceu chimia, imazinează-ți-l pe profesorul tău preparând în timpul liber metamfetamina pentru a câștiga bani, asta după ce a fost diagnosticat cu un tip de cancer ce nu poate fi tratat. De asemenea, este foarte interesant cum personajul principal se transformă, de-a lungul serialului din protagonist în antagonist. Serialul a câștigat două Globuri de Aur, 139 de premii și a fost nominalizat de peste 200 de ori.

Bătaie cu perne

În acest weekend va avea loc simultan în New York, Londra, Barcelona, Tokyo și alte peste 50 de orașe din toată lumea, printre care și București, cea mai mare bătaie cu perne. International Pillow Fight Day se află la a treia ediție în România și începe de la ora 16:00 în Piața Universității.

DUMINICĂ

One-man Show

La final de weekend zic să ne bucurăm de o porție zdravănă de râs alături de Gheorghe Ifrim, alias Gigel. Primaru’ din Las Fierbinți vorbeşte despre sine, despre noi şi despre câteva dintre legendele care ne-au îmbogățit viața. Spectacolul începe la ora 20:00 la Cinema Happy, iar prețul unui bilet este de 35 de lei.

Teatru – Pușlamaua

Rămânem în sfera spectacolelor și vă recomand o piesă de teatru. Scenariu urmărește întâmplările și riscurile la care se expune un Don Juan pe nume Francois Moulin, trecut de prima tinerețe. Încă fermecător, el face un slalom sentimental între patru femei, dar cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, aventura lui îl poate costa viața, culmea, chiar de ziua lui.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *