[VIDEO] Trimite copilul din tine la Comic-Con

Am înțeles cu adevărat Comic-Con-ul după două zile toride petrecute acolo și după o noapte lungă de somn. Nu era pentru mine, cel puțin nu pentru cei de vârsta mea. E pentru copii, pentru cei care stau lipiți de tabletă, smartphone, consolă sau PC. E pentru ei cum este pentru noi o ieșire la film, la teatru sau în parc la Mogoșoaia. E pentru ei ce e pentru mine Mobile World Congress sau CES, locul de unde îmi iau inspirație pentru jumătate de an.

La Comic-Con mi s-a întărit în minte o concepție pe care o aveam de multă vreme. Dacă puștiul tău are ca pasiune gaming-ul lasă-l să vadă cu ce se mănâncă. Dacă îl vrei doctor sau popă și vrea și el același lucru atunci ești norocos. Dacă nu, o să își urască cariera și poate și pe tine.

Nu trebuie să știi ce înseamnă LOL, DOTA sau WOW. Sunt doar nume de jocuri pentru tine. Pentru el reprezintă viața lui socială și chiar o mare parte din cea reală. Mai mult, nici nu se mai numesc jocuri de câțiva ani, ci Esports. Există și o asociație pentru asta, ESL Arena, cea care s-a ocupat de toate competițiile de gaming din cadrul evenimentului. Pun pariu că nu știai că ultima competiție de DOTA, pe plan internațional, a avut premii în valoare de 18.429.613 dolari. Da, 18 milioane de dolari. Sunt la fel de bine plătiți ca sportivii internaționali de performanță pentru că asta fac și ei: performanță.

Acolo își va descoperi pasiunea, printre cei ca el. Poate îi place să creeze jocuri, sau să se îmbrace în diferite caractere animate. Da, există și astfel de job-uri. Lasă-l să meargă sau ia-l de mână și mergi și tu cu el. Acolo va fi în elementul lui. Demonstrația este mai jos, sub formă de video și imagini. În plus, ai și un clip al fenomenului din SUA, unde a avansat deja considerabil de mult.