Ce să nu faci pe Zoom! – Ghidul unei conferințe perfecte

Vremea videoconferințelor nu va trece odată cu ridicarea retricțiilor și venirea vaccinului. Cu toții am înțeles că e mai ieftin, mai rapid și mai util să deschizi o fereastră de zoom și să suni pe cineva cu video atunci când vrei să discuți ceva mai important. Sigur, abia așteptăm să zburăm din nou în siguranță, mie personal chiar îmi e dor de asta, însă chiar și atunci vom folosi mai des decât în trecut funcția de apel video.

Mulți dintre noi ne-am cam luat-o în cap la întâlnirile săptămânale sau zilnice și ne purtăm cu totul diferit în fața camerei. Ar fi ideal să ne aducem aminte că vorbim tot cu oameni, chiar dacă sunt într-o căsuță mică pe ecranul laptop-ului.

Înainte să faci o conferință video, dă un mesaj colegului sau prietenului. Poate nu este în ”dispoziția” necesară să îți răspundă. Îi invadezi totuși spațiul personal.

Așează-te cu fața la o fereastră în timpul zilei și vei avea o lumină perfectă, ideală. Dacă este seară sau vorbești cu colegii e peste ocean atunci când este zi la ei, lumina trebuie să pice la 45 de grade din lateral. Așa obții o iluminare ideală dacă ai o lampă puternică.

Asigură-te că funcționează și camera și microfonul înainte să începi o conferință. Nu vrei să te trezești cu probleme tehnice în mijlocul discuției și să fii colegul acela care tot intră și iese pentru că nu reușim să îl auzim.

Familiarizează-te cu programul de conferință, mai ales dacă ați trecut la ceva nou, de preferat mai sigur și verifică să cunoști setările de bază. Orice program de acest gen va avea pe site un tutorial de utilizare imediată. Dacă nu te descurci lasă un comentariu mai jos și te ghidăm noi către un video care să te lămurească. Da, majoritatea vor fi în limba engleză.

Mai am și alte ponturi utile, mai ales pentru momentele când te relaxezi prea mult în timpul unei conferințe, în clipul video de mai sus.