Black Friday 2016 în America

La noi „Vinerea Neagră” a trecut. Unele magazine au încercat să atragă clienți cu oferte prelungite peste weekend, însă adevăratul Black Friday are loc în fiecare an în America. De acolo a pornit și este de referință atunci când vorbim de ziua cu cele mai multe și mari reduceri din an. Totuși, nu te arunca la primele produse reduse. Trebuie să ai în vedere câteva lucruri, pentru a te asigura că nu plătești mai mult. Am făcut o listă a magazinelor care livrează în România, câteva produse ce merită atenția ta și cel mai important – ce să iei în calcul, înainte să dai „check-out”.

Fii pe fază! Articol în curs de actualizare….

NORDSTROM livrează în România, iar prețurile afișate sunt în RON.

002

 

Ai grijă la pachetele voluminoase! Taxa de livrare este calculată în funcție de volumul pachetului. Chiar dacă oferta este tentantă, iar monitorul este unul perfomant, dacă mă întrebi pe mine, prețul livrării este cam mare.

0001

Un singur produs în plus, poate crește valoarea taxei de expediere. Încearcă să alegi pachete cât mai mici. Dacă alegi două produse și le combini la expediere plătești 120 de dolari, în timp ce, dacă le iei separat plătești pentru fiecare în parte câte 94$.
007e

B&H este site-ul de referință când vine vorba de echipamente foto video. Totuși, rămâne scump iar unele produse au restricții de livrare de la producător.

005010

Găsești oferte de Black Friday și pe Borderlinx,  Jomashop, SSENSE, Geekbuying, BangGood, Lightinthebox.

008

Nu doar că acest aparat foto este la un super preț, dar în România nici nu a apărut. Dacă vrei să îl ai înaintea tuturor, acum ai ocazia. Găsești link aici.

006

O supriză pentru acest an este Apple. Pentru prima dată se implică în campania Black Friday, evident în stilul Apple. Mai exact, aceștia oferă cupoane de reduceri, nu reduceri efective la produse. Așa că este nevoie să cumperi un produs pentru ca mai apoi să te folosești de cupon ori să-l faci cadou.

*Apple nu livrează în România dar poți vedea ce capătă americanii.

009

 

Unul dintre motivele pentru care reducerile din Statele Unite nu mai sunt atât de reduse, cel puțin față de prețurile de la noi este și moneda locală. De la ei nu de la noi. În această perioadă dolarul este ceva mai puternic. Cert este că sunt foarte apropiate. Da, știu, la noi se plătește TVA-ul, dar cu tot cu transport ajungi probabil la același preț.

Un alt motiv sunt și vameșii. Ei nu au nici o vină, doar că de vreo doi ani, își fac treaba și mai bine. Odată ce site-uri din China precum Aliexpress, GearBest și DHGate au început să livreze gratuit în toată lumea, oricine vrea să își deschidă un mini butic de accesorii. De telefon.

I-am întrebat în ultimul an pe toți cei de la care am luat carcase de telefon, cabluri, folii de display și altele de unde le importă. Nu a fost nici unul jenat să îmi spună că le comandă în pachete mici, direct din China. Vameșul deja îi cunoaște și mai trece cu vederea câte un pachet.

În plus, prietenii noștri care au avut astăzi treabă în vama de la Otopeni ne-au atenționat că vama este blocată din cauza numărului mare de colete venite din străinătate, iar DHL a adăugat pe lângă taxa de livrare și o taxă de procesare a coletului. Așadar, atenție mare la cumpărături!