TOP beneficii pe care le poți aștepta de la un card

Sunt fan al cardului și îl folosesc peste tot, mai ales în călătorii. Consider că banca face o treabă mai bună să îmi țină banii în siguranță decât propriul meu portofel. Mă simt mai bine în Piața Obor fără cash în buzunar și nu mai cred demult în cozile la bancomate ca la sfintele moaște.

Odată ce am rezolvat întrebarea “De ce?” hai să stabilim ce facem mai departe cu un card și cum te poate ajuta să economisești bani. Lista de mai jos nu li se aplică celor care fac coadă în ziua de leafă să scoată toți banii, mai ales când vorbim despre sume mici. Însă dacă ai început să câștigi peste media pe economie, adică vrei 1700 de lei pe lună, s-ar putea să vrei să îi faci să conteze. Vreau să îți dau idei mai ales dacă ești obișnuit să mai și călătorești de câteva ori pe an și o faci în stilul economic. Asta ca să îți permiți un city-break la Viena sau Londra fără să renunți la vara în Grecia, spre exemplu. Eu m-am obișnuit să urmăresc fiecare cheltuială și mă gândesc serios de fiecare dată dacă merită. Nu iau franzela cea mai ieftină ci pâinea cu cel mai bun raport calitate/preț. Hainele le iau, de obicei, la reduceri sau din outleturi de pe afară, dar să fie de firmă. Biletele de avion, cu 2-3 luni în avans. Înmulțesc cu 12 luni dacă este un cost recurent, gen abonament sau taxe lunare și optimizez orice, cum ar fi factura la mobil. Am plusat însă la cablu ca să am mai multe canale HD și gigabit prin fibră pentru net.

Chibzuitul aproape zgârcit din mine a ales un card MasterCard Gold în lei. Am explicat deja de ce îmi este util în călătorii. Cu toate acestea nici taxa de mentenanță nu este ignorat. 15 lei pe lună se adună spre 180 de lei pe an așa că sunt mereu atent să îmi scot cheltuiala ca să simt că ies pe plus. Și cred că ies bine de tot.

Să îți fac o listă de beneficii.

• Frizerie. Imaginea costă așa că mă tund de două ori pe lună. Nu există decât trei oameni în oraș care se descurcă în sârma neagră de pe capul meu iar doi lucrează la un salon din centru. 15% reducere la tuns și mi-am scos deja cu brio taxa de mentenanță. Deja sunt în profit.
• Vacanță. Mii de locuri din întreaga lume oferă reduceri dar știu sigur unde voi economisi cât de curând. La Disney cu siguranță îmi voi duce fetița și plănuiesc să chibzuiesc și acolo bugetul. Încă 15% dintr-o cheltuială consistentă. Dacă ești bun la căutat chilipiruri poți profita, spre exemplu, și de o zi pe bicicletă în New York, gratis.
• Sală, spa, bazin. 10% reducere în locuri de gen. Acesta e tipul de afacere pe care îl poate căuta un om care își socotește banii, un om care reușește să își plătească dările la zi și apoi își permite să se gândească la calitatea vieții.

Acestea sunt doar câteva avantaje. Pe site sunt câteva zeci de oferte și peste 300 de locații din România oferă promoții pentru utilizatori de carduri MasterCard. Zeci de mii în toată lumea. Bun, dar să ne gândim puțin și la riscuri.

Bagaj pierdut? Acte furate? Card dispărut? Același card îți oferă garanție, despăgubiri și asigurări pentru produsele cumpărate. De departe cel mai important mi se pare că elimină stress-ul celor mai negre situații. În caz că cineva a reușit să îți ia bani de pe card, fără voia ta, poți cere anularea tranzacției fără discuții. În călătorii poți primi asistență cu actele pierdute sau chiar tractare și vulcanizare dacă ai făcut pană cu mașina. Tot în funcție de tipul de card, în aeroporturi din toată lumea ai aces la 600 de lounge-uri. Unul este și în “Henri Coandă” la București unde poți intra cu un MasterCard Gold Corporate. Iar dacă bagajul întârzie sau e deteriorat… din nou, rezolvi tot cu cardul.

Una peste alta, eu sunt fan al cardurilor bancare dar și mai mult al banilor mei. Prin astfel de metode de economisit și optimizat bugetul îmi permit să trăiesc peste nivelul veniturilor mele și chiar fac economii. Am muncit mult ca să câștig venituri peste medie. Așadar, de ce să nu îmi doresc chiar și luxul atunci când e accesibil.

Toate ofertele premium MasterCard sunt aici.