Pe DN10 sau ”Predeluș”, așa cum e alintat de localnici, mi-am luat primul contact cu motorsportul. Mulți ani mai târziu m-am trezit la același start cu Simone Tempestini, Horațiu Ionescu Cristea și Paul Andronic. Totul se întâmplă la un ritm mult rapid decât pot să țin eu pasul. O singură dată poți să fii debutant și încerc să savurez fiecare viraj din acest sport nebun. Uit de fiecare dată că trasa ideală trece la câțiva centimetri de niște râpe imense. Și asta e bine.

Am pornit la drum în acest sezon fără niciun obiectiv, iar acum sunt lider în clasamentul debutanților cu un avans de 31 de puncte, cu două curse înainte de finalul sezonului. Dacă îmi mențin același ritm și la următoarea etapă, Câmpulung Muscel, sunt matematic campion. Dar, eu zic să nu ne grăbim încă.

Trofeul Teliu este o etapă spectaculoasă. Se fac viteze mari iar virajele sunt înșelătoare. Știam drumul din multele călătorii către neamurile mele din Întorsura Buzăului, însă l-am uitat complet când m-am pus la start. Acum poți să tai curbele fără vreo emoție că vin mașini din sensul celălalt. Îți ia timp să te obișnuiești cu asta. A fost și o cursă cu emoții pentru colegii mei. Dode a avut probleme cu ambreiajul. I-a rămas pedala blocată sus după o manșă de recunoașteri. Mașina era gata câteva ore mai târziu, reparată chiar în parcul de service, de lângă start. A cedat și ambreiajul Loganului STCC. Am găsit rapid un service în Întorsură, care să ne găzduiască peste noapte și un alt service la Odorheiu Secuiesc l-a ajutat pe Costi cu un kit funcțional. Mașina era gata la 6 dimineața, duminică, în ziua manșelor de concurs.

Am avut ghinion însă cu vremea. În a doua manșă a plouat, fix înainte de startul meu, iar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Am urcat doar două ori în acest sezon pe ploaie. Sper să ne ocolească la celelalte două etape.

 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *