Cum a fost la prima etapă de Viteză în Coastă? M-am distrat foarte tare. Am scăpat de presiunea campionatului, de emoțiile care mă măcinau înainte de fiecare start și asta pentru că orice greșeală pe care o făceam pe traseu, riscam să pierd lupta pentru cele două titluri, adică debutanți și A1.

Noua mașinuță, SpeedCar GT1000 este senzațională. Eu pilotez modelul cu numărul de șasiu 33 din 67. Așa că încerc să mă bucur de acest bolid exotic pe meleagurile noastre. Campionatul debutează în fiecare an la Râșnov. Am prins vreme bună și asta e important mai ales pentru spectatori, care au fost cu miile.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

M-am acomodat rapid cu mașina, iar setările făcute de inginerul Horia Platona au fost exact ce trebuie pentru traseul de pe Valea Cetății. SpeedCar-ul se așează pe șosea ca un tramvaiul pe șine, deși mai am nevoie de un pic de curaj ca să abordez cu mai multă viteză virajele. Misiunea mea de-acum e și mai grea. Trebuie să înțeleg cum se comportă mașina pe fiecare viraj, pe fiecare frânare, să-i explic lui Horia, iar el să modifice mașina după gusturile mele. Exact ca-n Formula 1. Așadar, acum nu mai este doar despre dat tare, ci trebuie să mă întreb constant dacă pot să urc și mai bine decât la ultima urcare.

Am terminat pe locul 4 la grupă, nu departe de podium, ceea ce-mi dă speranțe pentru următoarele etape. Locul 27 la general, lângă mașini mult mai puternice. Dar, obiectivul meu, pentru acest sezon este să învăț mașina cât mai repede și să merg cât mai aproape de limitele ei. Și nici nu am băgat bine mașina în garaj, la odihnă, că mă gândesc deja la următoarea etapă, de la Teliu, unde te așteptăm și pe tine.

Dacă vrei să ne intersectăm pe traseu, iată calendarul Campionatului Național de Viteză în Coastă:

Teliu – 19-20 mai

Poiana Brașov – 9-10 iunie

Reșița – 30 iunie – 1 iulie

Sinaia – 21-22 iulie

Rânca – 1-2 septembrie

Câmpulung Muscel – 22-23 septembrie

Poiana Brașov – 13-14 octombrie

 

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.