Câțiva stropi de ploaie și traficul o ia razna pe 16 benzi. Adică încetinește până spre pragul de jos al plictiselii unde atinge deja coarda sensibilă a răbdării. Așa arată iarna în forma ei cea mai grea în California, Statele Unite. E complicat totuși să conduci în țara unde vara este întreruptă doar de primăvară. Și e ușor să îi invidiezi pe cetățenii celui mai prosper stat american. În ianuarie, când noi nu văzusem soarele de cinci săptămâni numărate și ne luptam cu depresia, ei se plimbau să facă băi de soare în Venice Beach. În fiecare zi, fie că e lucrătoare sau nu.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Uneori mai vezi și câte o astfel de ciudățenie, excepție care confirmă totuși regula. Popor mai calm e greu să găsești câtă vreme nu îi enervezi, desigur. Așadar ne despart mai multe lucruri ca popoare, dincolo de nivelul de trai. Vă pot însă confirma că semănăm totuși puțin cu ei la un capitol sensibil. Le plac mașinile, de voie de nevoie, dar mai mult de plăcere. Nu doar mașinile scumpe și mari ci și ideea de condus în sine. Distanțele sunt mari, iar transportul în comun e pentru ecologiști și muncitori cu ziua.

De câțiva ani merg destul de des prin State și am ajuns să și conduc prin câteva orașe mari dar și pe autostrăzile lor. Indiferent că vorbim despre Seattle, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas ori Atlanta, regulile sunt cam aceleași. Nu fă slalom că te oprește patrula, nu depăși viteza că te vede drona, nu ocupa banda de navetă că plătești 170$ și fii cu băgare de seamă la curbe strânse și drumuri proaste. Mai multe despre lucrurile bune și frustrările la care te supune condusul pe drumurile americane, în clipul video de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Modelul condus este un BMW X4 35i în nivelul superior de echipare cu Pachet M. Traseul a arătat cam așa.

You Might Also Like

11 Comments

 1. 1

  Vrem sa mergem in luna de miere in Hawaii si ne gandeam sa facem o oprire de cateva zile si la Las Vegas in special pentru Grand Canyon. Nu sunt adeptul cazinourilor :). Daca ai ceva sfaturi de genul “must see, must do” sau “be aware” pentru zona Las Vegas te rog sa m-i le spui. Cam ce luna e recomandata pentru a vizita canioanele? – caci banuiesc ca daca ai fost in LV ai vazut si canioanele.
  Merci.

 2. 2

  Salut
  Cred că și luna februarie este OK. La Vegas nu aș rata și Hoover Dam. Aș aloca câteva ore și pentru Las vegas Speedway unde poți merge într-o mașină de Nascar sau un Ferrari. Sunt câteva firme care oferă astfel de servicii. Este o experiență de neuitat.

 3. 3
 4. 5
 5. 7

  salut george, ti inform ca nu numai in usa poti so eaii la dreapta cu rosu la semafor dar si chiar in Chisinau (R. Moldova), acuma de un an poti sa faci asa ceva

 6. 8
 7. 9

  Superb video-ul, superb test drive.Si eu iubesc masinile si as dori sa devin un test driver dar nu stiu cum sa incep si cum sa capat incredere in anumite firme pentru a-mi oferi o masina de test drive. Multa bafta in continuare, iti iubesc content-ul

 8. 10
 9. 11

  Referitor la cifra octanica postata la benzinariile americane, trebuie sa stiti ca formula de calcul e diferita fata de cea europeana.
  America foloseste ca metoda o medie aritmetica a doi indici de valoare a cifrei octanice, RON+MON/2, rezultatnd astfel o valoare mai mica.
  Asta nu inseamna ca benzina este de o calitate inferioara.
  In plus, o diferenta este ca in America se introduce un procent mic de etanol(aprox 10%) pentru o ardere mai curata.
  https://www.youtube.com/watch?v=zf-OYXlhJis – aici aveti explicatia putin mai detaliata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.