Art Safari – ediția a 9-a și Romanian Design Week – ediția a 10-a

Art Safari 12.05.2022-7.08.2022

A 9-a ediție de Art Safari și-a deschis porțile. Este cel mai complex eveniment dedicat artei din România și este deschis temporar pe strada Lipscani la Palatul Dacia România, care se află în Centrul Vechi al capitalei.  

Atracțiile vor fi lucrări de artă ale lui Picasso, Dalí și Falla, dar și lucrările lui Theodor Aman, considerat primul artist modern român.

Programul de vizitare este de joi până duminică între orele 12:00-21:00, dar îți recomand să vizitezi expoziția pe timp de noapte, pentru că atunci toate lucrurile se schimbă și înțelegi altfel arta. Turul de noapte se face în intervalul orar 22:00-1:00.

Vor fi prezente și lucrările Irinei Dragomir „Roșu, galben și albastru”, Barbarei Klemm „Light and Dark. Photographs from Germany” și ale lui Marcel Iancu „Reconstruind artele din România în Israel”.

Important de reținut: copiii până în 12 ani nu plătesc bilet. Bilete se găsesc pe artsafari.ro

Dacă am vorbit despre Art Safari, este important de menționat și cel mai amplu festival dedicat industriilor creative, Romanian Design Week. Acesta se desfășoară în perioada 13-22 mai. Spațiul principal de desfășurare a evenimentului este Combinatul Fondului Plastic, acolo unde vor fi reunite cele mai bogate comunități culturale și creative. Anul acesta aici va fi prezent cel mai mare Concept Store de design în cadrul Senat Gallery, unde veți putea găsi una dintre cele mai generoase și complexe selecții de design de obiect românesc.

Tema anului acesta este #FORWARD, o inițiativă creată cu scopul de  de a investiga, a testa și a proiecta scenarii pentru un viitor al comunităților creative, al inovației, al sustenabilității prin colaborare și echitabilitate, aflate în slujba dezvoltării orașelor și societăților armonioase. 

Programul de vizitare este luni-vineri între orele 12:00-22:00 și sâmbătă-duminică între orele 10:00-22:00. Biletele pot fi cumpărate de aici.