5 sfaturi pentru un bărbat cu stil

Eram în liceu când mi-am dat seama că arăt la fel ca toți ceilalți. Voiam să fiu diferit și să am stilul propriu. Nu știam cum să fac asta. Voiam să schimb ceva, dar nu aveam habar de unde să încep. Dacă aș fi știut atunci ce știu acum, aș fi economisit mulți bani cheltuiți pe piese vestimentare nepotrivite. Au trecut ani buni și am învățat din greșeli. Astăzi pot spune că mă descopăr pe mine și transpun asta în stilul personal.

În continuare voi prezenta cinci pași care te vor ajuta să ai o bază de la care să începi.

Cunoaște-te mai bine

Stilul personal este despre tine, nu despre modă. Trebuie să îți creezi o ,,semnătură”. Acel ceva care poate fi remarcat numai la persoana ta. Deja îmi vin în minte câțiva prieteni pe care îi pot asocia cu anumite piese sau accesorii vestimentare. Lui Ionuț îi plac batistele și șosetele colorate. Alex, mai mereu găsește o metodă de a introduce o eșarfă în ținuta lui.

Dacă ești tipul care ascultă punk-rock nu mă aștept să porți în fiecare zi cardigan cu cămașă și pantaloni de lână. Găsește stilul care te reprezintă! Modul în care arăți, trebuie să fie ca o completare a ta.

Piesele clasice sunt cea mai bună alegere

După mulți bani cheltuiți pe trenduri mi-am dat seama că hainele acelea nu mă ajutau deloc. Ceea ce pot asorta cel mai ușor sunt piesele clasice. Nu mai este nevoie să îmi schimb hainele la fiecare șase luni. Încă un avantaj al pieselor clasice este că poți investi mai mult în calitatea lor. Alege un pulover din cașmir, o geacă din piele croită pe măsura ta sau chiar niște pantofi brogue făcuți în Italia.

Acum știu că dimineața, când deschid dulapul, mă pot baza pe haine versatile și de calitate.

Caută un croitor bun

Alegerea pieselor clasice este numai jumătate din process. Puține haine vor veni perfect pe corpul tău imediat după ce le scoți din magazin. Un croitor va trebui să devină persoana pe care vei începe să o vizitezi mai des. O croială adaptată corpului tău îți va da încredere în purtarea hainelor.

De exemplu, eu, am bazinul mare și cu greu îmi găsesc pantaloni cu talie corespunzătoare și care în partea de jos să fie mai strâmți. Majoritatea pantalonilor mei au trecut pe la croitor. Încearcă și tu!

Găsește surse noi de inspirație

De când mi-am dat seama că trebuie să schimb ceva la felul în care arăt și până astăzi, am citit probabil mii de articole și pagini despre stilul masculin. Toate acestea au avut un mare impact asupra modului în care stilul meu a evoluat. Totodată, am reușit să mă împrietenesc cu oameni care au aceeași dorință de a arăta bine și recunosc faptul că de multe ori m-am inspirat și de la ei.

Călătoriile mi-au deschis ochii spre diferite stiluri de viață. În Italia am văzut ce înseamnă adevărata artă de a combina piese care nu au nicio legătură. Anglia mi-a arătat ce înseamnă rigurozitatea de la croială și până la calitate. Toate aceste surse au jucat un rol major în conturarea stilului propriu. Tu unde îți găsești inspirația?

Atitudinea e totul!

Curajul și încrederea în sine sunt două elemente foarte importante în dezvoltarea stilului personal. Trebuie să ai atitudine! Un bărbat care nu stă drept nu este perceput ca un bărbat puternic. Încearcă să fii cât mai masculin și nonșalant. Arată-le celorlalți că tu ești Alfa, nu Beta și deja ai câștigat 80% din luptă. Nu uită ca a citi nu este rău deloc.

Poți citi pentru început Codul Bunelor Maniere.

Concluzie

Nu uita că stilul personal nu înseamnă numai vestimentație. Experiențele trăite, umorul fin și manierele, reîntregesc tabloul bărbatului adevărat. Păcat că acest tablou se găsește din ce în ce mai rar.

Tu cum îți îmbunătățești stilul personal? Povestește cu noi printr-un comentariu.