VIDEO – Cum să faci poze pentru un anunț auto

Este ușor să faci un anunț auto. Mai ales de când avem atâtea site-uri care se ocupă doar cu așa ceva, dar și cu alte categorii de anunțuri. Mai țineți minte cum era pe vremea când internetul nu era atât de răspândit? Eu îmi aduc aminte cum răsfoiam reviste și mă uitam la secțiunea de anunțuri auto/moto cu vărul meu. Anunțurile mai generoase aveau o poză și câteva cuvinte. Altele, nu aveau nici măcar o poză, doar ”vând mașina x, preț y, telefon”. Și totuși, oamenii reușeau să își vândă mașina.

În 2018, nu mai merge cu anunțuri de acest gen, indiferent ce mașină ai de vânzare. Sau motocicletă. Pur și simplu, oamenii se așteaptă să vadă mai multe poze cu un obiect înainte să sune. Unii nici măcar nu te sună din prima, ci doar îți transmit un mesaj. Oricine poate fi un client, indiferent cum te abordează. Bine, fac o excepție aici și mă refer la cei care te întreabă direct ”ultimul preț”. Lor puteți să le închideți telefonul în nas. Eu așa făceam și nu regret o clipă.

Revenind la subiectul materialului nostru, când faci un anunț auto, ai nevoie de fotografii. Un proverb spune așa: cea mai bună cameră foto este cea pe care o ai la tine. În cazul de față, nu cred că umblă niciunul dintre voi cu un DSLR în brațe, dar aveți cu toții telefon mobil cu cameră foto. Smartphone, nu orice telefon cu cameră foto.

Dacă ai un smartphone lansat în ultimii trei sau patru ani, va avea cu siguranță mai mulți megapixeli camera sa și are tot ce îi trebuie ca să facă poze acceptabile, ca să nu spun chiar bune. Ei bine, de la apăsarea unui buton până la a face poze corecte pentru un anunț auto, mai ai câțiva pași. Cum ar fi să găsești un loc civilizat în care să faci acele poze, să ai mașina curată și să o încadrezi corect în poză.

Nu sunt fotograf profesionist, nu trăiesc din fotografie și nu pretind că aș fi expert în domeniu. Tocmai de aceea ți-am pregătit un ghid de bază pe această temă, doar pentru anunțurile auto de pe internet. Dacă simți că ai ponturi utile pentru alți fotografi de ocazie, te invit să le incluzi la comentarii. L-am făcut cât se poate de simplu și sper să-ți fie de folos. Dacă simți că ești la alt nivel, bravo ție, dar gândește-te că nu oricine face poze la fel de reușite. Dar despre asta vorbesc în alt material. Până atunci, te invit să-l urmărești pe cel de mai jos. Enjoy!