Cavaleria.ro este despre tine

Te salutăm!

Ești binevenit pe noul Cavaleria.ro. Ia-ți timp și aruncă o privire de sus până jos. Îți place? Ne-am pus în gând să facem o revistă deșteaptă de bărbați. Pregătim acest proiect de ceva vreme și acum ne pregătim de lansare însă l-am deschis publicului ca să aflăm cum să îl îmbunătățim din mers. Privește-l ca pe un șantier de pe care strângem utilajele, facem ultimele finisaje.

În cazul în care ai întrebări cum ar fi:

Ce este Cavaleria?

După dicționar, cavaleria este segmentul din armată format din bărbații călare, care, în mod obișnuit, înclinau balanța victoriei prin curaj și forță. Mai este un ordin și o demnitate dar mai definește și atitudinea cavalerească. Am încercat să definim într-un cuvânt ceva ce găsim tot mai rar. Bărbăția autentică. Îți propunem să o redescoperim împreună.

De ce era nevoie de Cavaleria?

Când ai citit ultima dată o revistă bună? Era cumva una de bărbați? Ultimele reviste românești apar trimestrial și dau faliment una după alta. Am renunțat noi, bărbații, la citit? Nu. Doar că ne-am mutat pe internet. Pe web însă e greu să găsești un site civilizat unde să nu fii tratat ca un ”mouse”, o mașină de dat clicuri. Nu mai vrem nici noi ”click aici”, scandaluri cu paiete și poze cu femei dezgolite de pomană.

Ce îți propunem?

Să îți pese mai mult de tine. Problema este că ne-am obișnuit să nu fim importanți. Este ”o lume a bărbaților” în care suntem tați, muncim pentru a ne susține familiile în timp ce ne neglijăm. Amânăm mereu să ne alegem un program de antrenament, să mergem la masaj, să călătorim ori să mâncăm ceva gustos, gătit de mâinile noastre în locul caserolei. Ne alegem aceleași haine banale și nu intrăm în salon decât dacă avem vreo unghie cu probleme.

Probabil că acum te întrebi cine suntem?

Am pus pozele autorilor chiar de la intrare. Fără pseudonime, fără ocolișuri, fără începători. Împreună însumăm peste 100 de ani de experiență în presa scrisă, radio, televiziune și online. Dă un clic pe autori pentru câte o scurtă biografie.

Așadar, ce vei găsi aici?

Doar articole scrise de noi despre lucrurile pe care le știm la prima mână. Alege o categorie pe care o vezi în susul paginii.

La Auto, Constantin Ciobanu scrie despre mașini cu o pasiune rară și o experiență greu de bătut în țara noastră. A condus deja sute de automobile dar tot le iubește ca un copil. Eu îl înțeleg perfect.

Chef Dexter este o revelație mai ales atunci când îi spui că totul e necenzurat și gătește de i-am lins farfuriile la filmări. Rețetele lui sunt ușor de făcut dar vor impresiona cu siguranță la cină.

Subsemnatul o să îți aducă oameni speciali care pot fi denumiți cavaleri. Căutăm oamenii care fac lucruri spectaculoase dar nu sunt obișnuiți să fie vorbăreți. De la ei ”furăm” meserie.

Lorena este ”inamicul” care a schimbat tabăra. Singura femeie (deocamdată) din echipă. Toată cariera a lucrat doar cu bărbați așa că știe cum să ne învețe puțin stil și îngrijire personală.

Marian este cel mai arătos dintre noi. Merge la sală, mănâncă sănătos și nu se enervează. E tot timpul documentat despre cele mai noi tehnici de antrenament și suplimente. Apropo. Tot el ne-a construit site-ul. E foarte deștept.

Radu Badiu este o revelație. Și-a făcut majoratul în televiziune, însă e prima dată când se lasă convins să își scrie propriile impresii. Rezumatul de știri al săptămâni va aduce doar evenimentele care mai merită atenție la sfârșitul unei săptămâni aglomerate. Radu are și un nas foarte bun la chilipiruri de călătorii. Cum îți sună city-break-ul de la 100 de euro?

Radu Constantinescu nu are nevoie de prezentare. Ne place sinceritatea lui când vine vorba de cupluri, relații, amor.

L-am provocat să scrie din perspectivă masculină și am descoprit că mă descopăr de multe ori în textele sale. E subiectiv dar sinceritatea este așa. Sper să vă placă.

Tudor Bălteanu este degustător de whisky. De la el am învățat că licoarea asta se miroase și nu se amestecă decât cu apă. Experiența lui profesională de jurnalist pentru reviste masculine îl ajută să povestească sec despre whisky-uri bune.

Tiberiu este artistul nostru fotograf. Noi sperăm ca poveștile de pe Cavaleria.ro să spună ”mia de cuvinte” dintr-o privire care să nu îți răpească mai mult de câteva minute. Avem și un contor pentru asta.

În spatele scenei mai avem videografi, editori imagine și alți colaboratori experimentați. Nu ne oprim din căutat oameni buni care să ne învețe lucruri valoroase. Poate ești unul dintre ei?

Pasiunea noastră este să aducem pe internet povești scrise bine, cu poze și mult video. Vrem ceva bun de citit și văzut după care să rămânem cu ceva. Eu cred că singurul om care te poate face mai bun ești tu însuți. Începe cu o idee nouă.