5G-ul ”se construiește” în România

Mai exact, programarea și măsurătorile pentru rețelele 5G din toată lumea se face la noi în țară. Știm cu toții că avem programatori buni, mai ales în zonele tehnice, iar Viavi Solutions știe acest lucru. De aceea, de aproape un an și-au făcut un sediu la noi în țară și angajează oameni cu idei noi care vor contribui la implementarea, programarea și măsurarea rețelelor 5G din toată lumea.

Bine v-am regăsit la o nouă vizită prin companiile internaționale de la noi din țară, un material care presimt că se va transforma într-o serie dacă este bine primit de către public. Promit că merg în vizită la ei din ce în ce mai des, dacă îmi spui și ce întrebări să le pun, ce te interesează pe tine să afli în legătură cu job-urile pe care le oferă. Desigur, salariul se discută la fața locului, însă măcar știi dacă ești pregătit sau nu să te angajezi acolo.

La Viavi lucrurile nu sunt atât de complicate, cel puțin pentru tinerii care își doresc un job acolo. Ei se ocupă de măsurători, analiză de date și optimizări pentru orice tipuri de rețele de la coaxial la fibră optică, Wireless și 4G, 5G. Cum nu există foarte mulți profesioniști în acest domeniu, și cum software-ul lor este unic, au nevoie de oameni care știu C++. Cam atât. Restul lucrurilor le vei învăța la fața locului.