VIDEO – Ouă pe Blockchain

Știai că tehnologia blockchain este deja folosită și pentru alimente chiar la noi în țară? Îți povestesc cum face Carrefour acest lucru în video-ul de mai jos.

Ce este un blockchain? Un lanț de tranzacții aproape instantanee, înregistrate pe fiecare din computerele care folosesc această tehnologie, care nu poate fi copiat, modificat sau șters decât dacă toate acele computere ar fi de acord să mintă în același timp. Un fel de listă care se updatează temporal, o tranzacție după cealaltă.

Poți verifica în orice moment o tranzacție și o poți corela cu un produs, în cazul de față un lot de ouă proaspete plecare de la ferma Rojiște din Județul Dolj. Poți afla de exemplu când au ”ajuns pe lume” ouăle, când au plecat de la fermă, traseul lor până la magazin și desigur care sunt condițiile.

Cum poți fi sigur că informațiile sunt corecte? Cum spuneam mai sus, lotul respectiv odată introdus în blockchain nu permite modificarea datelor de intrare la fiecare pas, de la fermă în magazin.

Ferma Rojiște este una tânără, însă una dintre primele ce respectă toate standardele de calitate. Cele 45.000 de găini sunt crescute în libertate iar preluarea ouălelor este computerizată și automatizată.