[VIDEO] Interviu cu românul Khaled despre apa bună și apa… de la noi

Apa pe care o bei acum vine dintr-o sticlă de plastic? Sau de la un robinet și are gust de clor? Sau dintr-o fântână mâloasă? Dacă răspunsul e nu, te invidiem. Pentru toți ceilalți apa curată de băut este o marfă valoroasă pentru care trebuie să plătească. Dacă nu își permit luxul apei îmbuteliate în sticlă, românii trebuie să se mulțumească cu un lichid de calitate slabă, cu miros și gust de orice altceva decât ar trebui să bei când ți-e sete de apă.

L-am votat în finala The Venture pe Khaled Al Mezayen, care ne-a convins pe toți membri juriului că filtrul său, Sowat, poate aduce apă bună pentru milioane de oameni la un preț infim. Cum sună un cost de 20 de bani pentru un om pe lună ca să ai apă pură pentru băut, gătit, spălat?

Khaled va reprezenta Romania in finala globala The Venture in perioada martie – iulie 2017, alaturi de alți 29 antreprenori din țări de pe tot globul. Astfel, săptămâna aceasta are loc Acceleratorul de business in Londra, la Oxford, la Centrul Skoll pentru antreprenoriat cu impact social (12-17 martie). In vara urmeaza participarea la pitch-ul final de la Los Angeles (10-14 iulie), locul unde Khaled va cunoaște cele mai bune business-uri cu impact social din toată lumea si unde isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor, in cadrul Pitch-ului final.

Totodata, intre saptamana Acceleratorului si finala din LA va avea loc o etapa de Vot Public. Timp de 5 saptamani, in perioada 1 mai – 4 iunie 2017, publicul este cel care decide prin vot proporția în care va fi distribuită finanțarea totală de 250 000$, oferită în această etapă a competiției, către fiecare dintre cei 30 de finaliști. La finalul fiecarei săptămâni, 50 000$ se împart între start-up-uri în funcție de numărul de voturi acumulat timp de 7 zile, pe www.theventure.com. Sustinatorii SOWAT, start-up-ul romanesc din finala Chivas The Venture, pot vota acordând un singur vot saptamanal. Fiecare vot înseamnă o șansă în plus pentru SOWAT de a primi o parte cât mai mare din finanțarea oferită de Chivas The Venture.

Eu îl susține pe Khaled, ba chiar pot spune că sunt fanul lui și te chem să îl împingem mai sus, acolo unde merită.

Chivas The Venture – este o competiție dedicată antreprenoriatului cu impact social, organizată la nivel global de brandul de whisky Chivas Regal. Am mai scris despre The Venture și ceilalți finaliști valoroși pe blogul meu.

Îl poți contacta pe Khaled prin email – almezayen.k@kharandpartners.com