VIDEO – Hands-On cu Google Pixel 2

Dacă ești puțin conectat la tehnologie, sau dacă ne urmărești pe Facebok ai văzut că ieri, Google a lansat mai multe ”jucării”. Cele mai interesante sunt desigur, Google Pixel 2 și Pixel 2 XL.

Am fost acolo, ne-am jucat cu ele și ți-am pregătit un video plin de informații. Dacă nu ai timp să îl vezi sau te ceartă șeful că stai prea mult pe YouTube la serviciu, citește detaliile despre ele mai jos.

Google Pixel 2 și Pixel XL

Pe scurt, 5 inci și 6 inci în diagonală, seamănă mult cu Pixel-ul de anul trecut însă știe mult mai multe. La hardware stă destul de bine, aliniat cu toate telefoanele de top de anul acesta. Snapdragon 835, 4 GB RAM, 32, 64 și 128 GB stocare și încărcare rapidă. Nu wireless, doar pe cablu USB-C. Pe același conector unde vei conecta și căștile din pachet pentru că și ei au renunțat la ”clasica mufă de jack”.

Ecranul este o surpriză, pe ambele modele este de tip OLED și este superb. Aspectul este în trend cu toată lumea, 18:9, mai alungit și mai ușor de ținut în mână și îmi place. Poate prea mult. Deja mă gândesc să trec și eu la acest tip de ecran în detrimentul lui HTC U11 care este încă un telefon foarte bun. Atât de bun încât Google a cumpărat recent vreo 2000 de profesioniști de la HTC.

Pixel 2 este rapid, extrem de rapid pentru că vine cu Android 8.0, Oreo, iar sistemul de operare este curat și foarte bine optimizat. Un plus pe care îl aduce este asistentul vocal care știe acum să recunoască vocea a două persoane diferite, să îți ruleze muzica pe orice dispozitiv Google din casă, sau chiar și clipurile video.

Apropo de video, camera lui Pixel 2 și Pixel 2 XL, care este identică și una singură, știe să facă portrete cu fundalul în ceață. Ca la iPhone, și la Huawei P9, P10, galaxy Note 8, OnePlus 5. Adică la fel ca toate celelalte telefoane cu două camere. Doar cu una singură. Și mai mult de atât, este considerată cea mai bună cameră foto de pe un telefon la ora actuală. O spune DxOMark cu un scor de 98 de puncte. Note 8 are 94 de puncte în testul lor. Am testat-o atât pe foto și mai ales pe video iar stabilizarea optică plus cea electronică este excelentă! Atât!

Google Home Mini și Max

Două boxe deținut în casă, una care îți încape în palmă și alta pe care o cari cu două mâini. 50 de euro și respectiv 400 de euro sunt prețurile. Ambele au integrat Google Assistant și pot rula muzică din anumite aplicații de pe internet, cea mare o poți conecta însă și la o mufă jack. Nu la Google Pixel 2, acela nu are jack.

Google Buds

O pereche de căști cu Bluetooth compatibile cu orice telefon. Au o formă puțin dubioasă, mai ales la fixarea în lobul urechii însă ne-am jucat cu ele și pot face mai multe decât arată. Sunt compatibile cu Google Assistant și le poți folosi să vorbești cu cineva în alte limbi străine. Pentru asta folosesc procesorul din Pixel 2 și Pixel 2 XL pentru a face o traducere aproape în timp real. Da, face și greșeli, dar știe aproape 100 de limbi străine. Căștile vor fi disponibile cândva în noiembrie pentru suma de doar 159 de euro.

Google Pixelbook

Nu este ieftin, îți spun de pe acum. Uită ce știi despre Chromebook-uri, cel puțin cele de la Google pornesc de la 999 de euro. Vor fi dotate cu procesoare intel i5 și i7, stocare rapidă pe SSD până la 512 GB și 16 GB RAM. Ecranul are 12.3 inci și o rezoluție peste FullHD. partea frumoasă este că arată ca Pixel 2, dacă îți place asta sau nu, nu prea ai de ales. Pe acesta sunt sigur că nu îl vom găsi și la noi în țară. Cel puțin nu pe cale oficială.