VIDEO – Frigider cu ecran touch transparent și SmartTV cu Google Home

Sunt sigur că în 10 ani și mopul va fi conectat la internet și aplicația de pe smartphone o să îți spună ce colțuri nu ai șters prin casă. Și nu cred că mă va deranja acest viitor conectat.

Astăzi vă arăt mașina de spălat TwinWash ce știe să își downloadeze programele de pe internet în funcție de ce haine introduci înăuntru, frigiderul InstaView cu ușă transparentă și ecran LCD cu touch și noile televizoare OLED cu ThinkQ de la LG care ce să vezi, au integrat Google Assistant. A, era să uit, și frigiderul știe să vorbească cu Alexa.

Mașina de spălat este deșteaptă până la punctul în care, dacă trăiești în Japonia momentan, poți scana o parte din hainele tale cu telefonul mobil iar acesta downloadează de pe internet programul optim de spălare și îl trimite mașinii de spălat. TwinWash vine de la faptul că sunt două cuve, una mai mică dedesubt, în care poți pune de exemplu o ținută pe care vrei să o speli repede sau cu un alt program. Ori șosetele ca să nu le mai rătăcești.

Bine, modulul de jos poate fi cumpărat și separat și e compatibil doar cu mașinile de spălat de la LG

Frigiderul este imens. Cel puțin cel pe care vi l-am prezentat mai jos. Este gândit pentru o familie de 4-6 persoane și vine cu o mulțime de funcții, inclusiv WiFi ca să verifici lista de cumpărături de pe ecranul acestuia și să vezi prin internet, cu ajutorul camerei de filmat din interior, dacă mai ai sau nu lapte și bere.

Și răspunde și comenzilor date prin intermediul lui Alexa, pe care desigur, o poți întreba dacă mai ai sandvișuri pe ușa din dreapta sau dacă îți expiră carnea cumpărată mai recent. Poți folosi o serie de tag-uri pentru mâncare, tot pentru a ține sub control mâncarea care trece de termenul de valabilitate.

Televizoarele sunt exact ceea ce trebuie, conectate la internet și cu Google Assistant. Acum poți să lenevești pe canapea și doar să vorbești cu televizorul. Să îl întrebi cum e vremea, să îl întrebi cum îi cheamă pe actorii care joacă în filmul la care te uiți și eventual să îl rogi să se stingă singur după terminarea episodului din serialul preferat.

Da, sunt mai rapide, au mai multă memorie și un procesor de imagine mai performant ce le permite să afișeze imagini la 120 de cadre pe secundă. Oh boy, dar cine filmează la 120 de cadre pe secundă? Noi abia reușim la 60.