VIDEO – Cum îți cureți și dezinfectezi telefonul, laptopul și căștile

Le bagi în chiuvetă și le speli bine de tot cu apă și cu săpun. Așa mi-ar plăcea dar nu am ajuns încă acolo. Cele mai noi telefoane sunt rezistente la apă, dar nu la apă și săpun. Astăzi îți arăt care este metoda cea mai bună să îți cureți și să îți dezinfectezi toată aparatura ta preferată, cea pe care le folosești cel mai des, adică laptop, telefon, căști ba chiar și airpods sau orice alt model in-ear.

De ce ai nevoie?

O cârpă de microfibră uscată, șervețele de hârtie și șervețele umede. Dacă situația este ”foarte murdară” atunci trebuie să adaugi pe listă și o soluție cu o parte alcool izopropilic și o parte detergent de geamuri. Astfel, ai și detergent care dizolvă grăsimea dar și alcool care ajută soluția să se evapore mai repede.

Cum le aplici și pe ce?

Pe șervețel, întotdeauna! Nu recomand să dai cu soluție direct pe electronice dacă vrei să le mai folosești. Nu toate rezistă la apă. Dacă folosești și un spray atunci cu siguranță o parte din soluție va ajunge și-n interior. Aplici pe șervețel, ștergi suprafața și apoi dai repede cu cârpa de microfibră.

Cât de des le ștergi?

Cu un șervețel umed de câte ori este nevoie ca să le menții curate. Cu soluție cu alcool ceva mai rar, o dată sau de două ori pe săptămână. Ecranele de telefon au un strat oleofobic, care ține departe de el amprentele și urmele de grăsime. Dacă ștergi des cu alcool acest strat dispare.

Indiferent cât de mult aș scrie aici, e mai folositor clipul video de jos.