VIDEO – CUM FUNCȚIONEAZĂ E-MAIL-UL

Știai că în fiecare secundă sunt trimise mai mult de două milioane de mesaje e-mail în toată lumea? Este un număr uriaș! Unde mai pui că 90% din e-mailuri sunt de fapt bune de folderul junk. Asta înseamnă sute de terrabytes. Adică acelea pe care nu ai cerut niciodată să le primești. Sau cel puțin așa crezi tu, pentru că nu ai citit în detaliu termenii și condițiile.

Oh, stai, nu mă refer la ale noastre, noi avem două rânduri în care te informăm că îți vom trimite notificări legate de articole și ai de bifat o singură căsuță în pagina de giveaway, aici: GIVEAWAY

Așadar, cum funcționează E-mail-ul? Păi la fel ca acum mai bine de 40 de ani când a fost inventat. Tu trimiți mesajul către o adresă, mesajul ajunge pe un server, apoi pe alt server, și tot așa, până când este livrat către destinatarul final. E treaba computerelor respective să găsească calea cea bună, să interogheze la rândul lor alte computere ca să afle a cui este adresa destinatarului și să trimită mesajul corect.

Spam? Phishing? Viruși? Toate aceste pericole trebuie înlăturate de aceste servere înainte ca mesajul tău să ajungă ”întinat” la destinație. Sau să mai ”culeagă de pe drum” câțiva viruși, ori să nu ajungă deloc la destinație pentru că cel care a trimis mailul a făcut-o simultan la mai mulți utilizatori.

Despre toate acestea, și despre câteva sfaturi legate de un comportament cât mai corect în trimiterea de e-mail-uri vorbim astăzi în clipul de mai jos. Vizionare plăcută și vă aștept în secțiunea de comentarii.

PS: Avem și o recomandare de soluție de e-mail business de la partenerii noștri, Hosterion.