VIDEO – Cinci canale de YouTube DIY – Adică fă și matale singur

Acestea sunt doar cinci din cele poate 50 de canale de YouTube de tip DIY pe care le urmăresc. DIY vine de la Do It Yourself, în traducere liberă ”pune mâna și fă-ți singur”. Este valabil pentru orice, de la mobilă la corpuri de iluminat sau cum să ții corect lingura în mână și să îți speli mai ușor cățelul care se simte bine în blana lui așa plină de noroi.

O să te gândești că nu ai timp să faci nimic din ideile pe care le vezi aici. Nu e nimic, eu mă uit din când în când la ele pentru relaxare. Mai salvez un link pentru bătrânețe, atunci când voi avea timp din belșug și nu am de gând să stau cu o chitară în mână să mă legăn pe prispa casei.

Crazy Russian Hacker

Când l-am văzut prima dată ce postează pe YouTube m-am stricat de râs. Aveam eu niște idei preconcepute despre cum trebuie să arate un video. Mi-a trecut în câțiva ani și mi-am dat seama că asta vrea de fapt să vadă lumea pe internet. Are deja zece milioane de subscriberi și chiar dacă engleza lui nu s-a îmbunătățit semnificativ clipurile lui mă amuză la fel ca la început. E isteț, te face să râzi și cu siguranță îl vei arăta și prietenilor.

HouseHold Hacker

De la cum să ții corect lingura în mână până la cum să repari o pană la mașină mai ceva ca McGyver sau cum să îți speli rapid și ușor cățelul. Un clip pe săptămână, bine gândit și explicat în așa fel încât să nu fie nevoie să urmărești instrucțiunile pas cu pas. Mie mi se par geniale și de mare interes cele în care combini o mașină de găurit și o perie ca să cureți mai rapid și mai eficient toată gresia din casă. L-am încercat, funcționează excepțional de bine.

I Like To Make Stuff

Cu lemn, despre lemn. Idei pentru decorațiuni de casă, clipuri despre cum să îți faci o pereche de ochelari de soare din lemn și chiar cum să instalezi parchetul și să îți faci scut și sabie din lemn. Sau ruletă din lemn. Mi-a plăcut la el explicațiile foarte detaliate pe care le dă pe tot parcursul clipului. Foarte descriptiv, și dacă îl vizionezi de două ori foarte probabil să fii și tu în stare să îți construiești un birou mai deștept și mai ergonomic decât unul din comerț. Și mai arătos. Și mai ieftin. Bine, dacă ai timp, spațiu și scule.

DIY Perks

Îl urmăresc aproape de la început și mi-a atras atenția cu câtva proiecte pe care le-am și început. Din păcate timpul nu m-a lăsat să le și termin. Este foarte descurcăreț, mai ales la capitolul electrică și electronice, și îi place să refolosească multe din componentele de PC sau laptop pentru a realiza alte obiecte. Mi se pare genială fereastra falsă făcută din patru ecrane LCD defecte de laptop. Mai exact folosind doar panoul de iluminare din spatele acestora. O chestie foarte deșteaptă este că în descrierea multor proiecte îți lasă link către componentele folosite și chiar pentru schițele create de el. Ca să poți replica mai ușor tutorialul. Timp să ai.

DIY Creators

Nu are nici o treabă cu primul canal. Deși ar trebui. Băiatul acesta construiește mai mult chestii pentru casă și apartament. Scaune, rafturi, lucruri simple pe care le poți realiza și tu cu un ferăstrău de mână, șuruburi și ceva timp liber. Asta dacă te pasionează subiectul. Are un ochi pentru lucruri frumoase și de aceea l-am ales și pe el pentru această listă. Eu am ajuns la el pe canal pentru patul cu iluminare LED pe care intenționam să îl fac pentru mine. Poate anul viitor.