[VIDEO] Cappuccino este mai mult decât zeama pe care o bei acum

”Zeama” despre care vorbesc este ceea ce capeți acum la automat când apeși pe butonul pe care scrie frumos cappuccino. Nu e mare diferență nici la multe baruri unde ți se toarnă un lapte opărit peste un espresso ars. Dar pe undeva simțeai și tu asta. E senzația aceea când sub spuza subțire se ascunde o apă colorată care are un oarecare gust de cafea cu lapte.

Te încurajez acum să începi să îți respecți gusturile. Ca să știi ce meriți trebuie să începi să știi cum se face. În cazul unui cappuccino lucrurile sunt simple. Peste un espresso făcut ca la carte se toarnă o cremă de lapte turnată cu… ceva talent. Se bea alături de o persoană dragă ori cu o carte bună pe masă. Satisfacție garantată.

Ne întoarcem în cafeneaua lui Traian Ispasiu ca să vedem cum se face un cappuccino din mâna unui barista campion național. Dă-ne câteva minute și te vom îndrăgosti de cappuccino așa cum iubește espresso crema de lapte.

Spune-ne cum îți bei cappuccino? Dulce, cu scorțișoară? Apropo…. Știi că scorțișoara îți ajută insulina să se echilibreze și ține sub control nevoia de dulce? Încep eu. Espresso cu puțină cremă de espresso ar fi un ”kleiner brauner” adică un cappuccino foarte mic ca la Viena și exact așa îmi place mie.

Găzduire: Caffe Tabiet